Gość Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Witam. Nazywam się Kamil i mam 15 lat. Jest to mój pierwszy model, który ląduje w galerii. Ogólnie czołg mi się podoba (wiem, że niedociągnięć jest sporo, ale sama budowa trochę mnie nauczyła ). Pięć-piątka to skif, wash olejny, jakiś tam "brudzing" i odrobina wkładu własnego. Kalki to czyste SF. Dziękuje wszystkim, którzy mi pomagali. Link do warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=27826. Przyjmę wszelką krytykę. Ok oto model: I tak na koniec- model zajął 2 miejsce na konkursie modeli redukcyjnych w Dębicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Model mi się podoba. Brak mi mocnego washa ale to kwestia gustu. Tak przy okazji gustu gratuluję że sędziowie zagustowali w twoim modelu i dali ci drugie miejsce (chyba że liczyłeś na 1 to niech ich szlak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Dobrze, że dopisałeś że kali to SF, bo jeśli chodzi o polskie T-55 to miały na lewej stronie wieży skrzynkę, na której malowany był numer taktyczny. Oraz inne włazy. Cechą wyróżniającą polskie T-55 był też wkm DSZK kal. 12,7 mm. Montowany na podstawie plot do włazu dowódcy. Chociaż jak na model Skifa to wyszedł ci całkiem fajnie, tylko te fatalne gąski. Nie długą mojego T-55 będzie można sobie obejrzeć na Facebooku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Ogólnie jest fajnie, nie znam się na tego typu czołgach ale ten mi się podoba. Przyjrzyj się gąsienicom bo mi się wydaje że są każda w inną stronę Sam sklejałem jakis czas temu jakąś T-etkę Skif-a ale nie pamiętam numeru i jakość była fatalna skończyło się tak że podpaliłem od środka i zrobiłem wrak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Ogólnie nieźle, ale gąski - jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 całkiem spoko modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Tylko ze za cholerę takich czołgów w naszej armi nie było . Jest to wersja rosyjska .Model merytorycznie sknocony - ciężko było poszperać w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Gąsienice źle nałożone, numer taktyczny krzywy i faktycznie mało brudu i okopceń ale jakiejś wielkiej tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Niezły modelik. A błędy ... nie popełnia ich ten co nic nie robi . Następne będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Dawno tu nie zaglądałem i powiem szczerze, że spodziewałem się gorszych komentarzy. Wiem, że gąski nie wyglądają najlepiej i że nie jest to polski T-55. Na pewno kiedyś zrobię "polską" 5-piątkę (już nawet mam sposób jak zdobyć fotki wnętrza ). Ogólnie dzięki z wszystkie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi