Skocz do zawartości

Ryan PT-20 Trainer 1:48 TESTORS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki sobie prosty modelik z serii samolotów z lat 30-tych z tak zwanej przez niektórych grupy modeli vintage .Model raczej prymitywny ,bez wnętrza (w modelu są tylko figurki pilotów które przyklejone są na kawałkach plastiku imitujących siedzenia ) Trochę to wyglądało nie pozwanie,toteż wykonałem elementy wnętrza ,takie jak : podłoga ,siedzenia tablice przyrządów ,drążki sterowe .

Poza wersją szkolna USA ,możną zrobić model na pływakach. lotnictwa Holenderskiego .Do tej wersji producent dodał jeszcze podstawkę imitującą wodę z efektownymi falkami .

Ja oczywiście pozostałem przy modelu w barwach US .Jest bardziej kolorowe

P2210011.JPG

P2210012.JPG

P2210001.JPG

P2210002.JPG

P2210003.JPG

P2210004.JPG

P2210005.JPG

P2210006.JPG

P2210007.JPG

P2210008.JPG

P2210009.JPG

P2210010.JPG

Napisano

Model jak zwykle staranny, z pięknym malowaniem. Osobiście uważam przy tym, że bez szkody dla realizmu - znając pojawiające się od czasu do czasu egzemplarze odrestaurowane - można było pokusić się o lśniący, lustrzany wręcz kadłub. Ale i tak mi się podoba

Do tego zachodzę w glowę, jak kolega znajduje czas na intensywne modelowanie...

Napisano

Bardzo zgrabny model samolotu złotych lat lotnictwa. Moim skromnym zdaniem efekt psuje cieniowanie kadłuba "po wręgach". Optycznie skraca samolot i zniekształca sylwetkę.

Napisano

Model jak zwykle, zacny.

Ale że ci jankesi zawsze musieli usztywniać te dolnopłaty. Oprócz naciągów jeszcze takim dość subtelnym zastrzałem...

Aha, no i mamy zagadkę, jak powstał UT-2;) Ryan jest prawie identyczny z prototypem, chyba nazywał się AIR-20.

Pozdrawiam!