RH Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Taki sobie prosty modelik z serii samolotów z lat 30-tych z tak zwanej przez niektórych grupy modeli vintage .Model raczej prymitywny ,bez wnętrza (w modelu są tylko figurki pilotów które przyklejone są na kawałkach plastiku imitujących siedzenia ) Trochę to wyglądało nie pozwanie,toteż wykonałem elementy wnętrza ,takie jak : podłoga ,siedzenia tablice przyrządów ,drążki sterowe . Poza wersją szkolna USA ,możną zrobić model na pływakach. lotnictwa Holenderskiego .Do tej wersji producent dodał jeszcze podstawkę imitującą wodę z efektownymi falkami . Ja oczywiście pozostałem przy modelu w barwach US .Jest bardziej kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Model jak zwykle staranny, z pięknym malowaniem. Osobiście uważam przy tym, że bez szkody dla realizmu - znając pojawiające się od czasu do czasu egzemplarze odrestaurowane - można było pokusić się o lśniący, lustrzany wręcz kadłub. Ale i tak mi się podoba Do tego zachodzę w glowę, jak kolega znajduje czas na intensywne modelowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Bardzo zgrabny model samolotu złotych lat lotnictwa. Moim skromnym zdaniem efekt psuje cieniowanie kadłuba "po wręgach". Optycznie skraca samolot i zniekształca sylwetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Model jak zwykle, zacny. Ale że ci jankesi zawsze musieli usztywniać te dolnopłaty. Oprócz naciągów jeszcze takim dość subtelnym zastrzałem... Aha, no i mamy zagadkę, jak powstał UT-2;) Ryan jest prawie identyczny z prototypem, chyba nazywał się AIR-20. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi