Skocz do zawartości

[STANDARD] MasterCraft, Focke Wulf FW-190 A-5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wierzę że ją skończyłem . Model to Focke Wulf FW-190A-5, w malowaniu osobistej maszyny Hermanna Grafa. Ogólnie zestaw jak to Mastercraft, słabe spasowanie, dziwny plastik, u mnie doszły jeszcze jamki skurczowe. W sumie to pierwsza, tak kolorowa Foka w mojej kolekcji. Sama budowa przebiegała w różne incydenty. Uwaliłem 2 działka, potem pitotkę, masakrą było nakładanie żółtego koloru. A na koniec rozlazł się krzyż na prawej burcie, pod czułymi paluszkami mojej córki. Zdjęcia robione przy różnych ustawieniach mojej idiot camery, z lampą i bez. Możecie się pastwić, idę przygotować galerię Lynxa.

lpic4368.jpg

lpic4369.jpg

lpic4370.jpg

lpic4371.jpg

lpic4372.jpg

lpic4373.jpg

lpic4374.jpg

lpic4375.jpg

lpic4376.jpg

lpic4377.jpg

lpic4378.jpg

lpic4379.jpg

lpic4380.jpg

lpic4381.jpg

Aha....Fallstart, możemy powalczyć o ostatnie miejsce, z naszymi Fokami .

Napisano

Model ogólnie niezły, a jeżeli już o miejscach mowa, to chętnie powalczę o ostatnie .

Napisano

No... jest mój konkurent, a już straciłem nadzieję

Tak więc walka o ostatnie miejsce zapowiada się naprawdę ostra

A tak serio - gratuluję ostatniego rzutu na taśmę. Model sympatyczny, biorąc pod uwagę materiał wyjściowy. Trochę traci wg mnie przez zdjęcia i galerię robiona na chybcika (w ostatnich zdjęciach balans bieli siada) oraz wydaje mi się zbyt brudny, ale to moje subiektywne odczucie, gdyż nie przepadam za "brudasami"

Napisano

Paweł, w moim aparacie niema ręcznego ustawienia balans u bieli, wszystko idzie z automatu. Mam najzwyklejszą cyfrówkę marki Medion. A co do brudzenia, to była maszyna bojowa, Herr Graf nie latał nią po to, aby się lansować i wyrywać laski na nią .

Napisano

Witam

Niestety na Twoim modelu widać pośpiech w jakim był wykańczany. Gruba powierzchnia lakiernicza i ślady kleju w okolicach oszklenia nie wyglądają zbyt dobrze

Pozdrawiam

Kornik