bart207skw Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 witam. mam gorącą prośbę o instrukcje stosowania sidoluxu jako lakieru. ktory sidolux wybrac. kiedy klasc kalki. jak sidolux reaguje na oszklenie, na plynu pod i na kalki. jak nanosic sidolux. poprosze o jaks instrukcje. nieisety szukalem info na forum ale nic nie znalazlem tak lopatologicznie wyjasnionego jak w watkach np o washu czy watheringu. jesli sa poszukiwane przez mnei posty poprosze o linka. z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Ogólnie sidolux to słaba alternatywa dla dobrego lakieru gloss ,lepiej zainwestowac w lakier Gunze,Tamiya i nie będzie niespodzianek które czasem sie trafiają szczególnie na farbach metalicznych,co do działania na oszklenie to szczerze polecam znacząco podnosi przejrzystość i wygląd oszklenia/spokojnie można pomalowac pędzlem / co do nanoszenia sido na model to chyba najlepsze efekty daje pędzel/To takie moje przemyslenia co sidoluxu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 dzieki za odpowiedz pomysle nad tym. z lakierami do tej pory mialem niewielka stycznosc. mialem polmat humrola ale jakos po polozeniu mi sie bąble porobily wiec zrezygnowalem. kupilem tez kiedys mr.hobby lakier polmat w sprayu. popryskalem model ale tam juz nie bylo bombelkow ale bomble wiec tez zrezygnowalem. moze to ze3 nigdy nie uzywalem aerografu i mam pod tym katem niesprawna reke tez mialo swoj wplyw na wielkosc bombli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 sidolux dzis przetestowany. niezly efert. przy okazji jednak zaopatrze sie w profesjonalne lakiery. ale co by nie mowic efekt fajny, nawet lepszy niz sie spodziewalem. dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxan Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Sidolux żółknie po pewnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Sidolux najlepszy do podłóg PCV. Nanosić można i pędzlem i aerografem. Bez koniecznośći rozcieńczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Witaj - co mogę dodać to to abyś go zwsze dobrze wymieszał przed użycie (wstrząsnoć butelką) przed kalkami i/lub brudzeniem nakładaj więcej niż jedną warstwę (po uprzednim wyschnięciu- ok pół godziny) Zgadzam się z Robertem ale ja stosuję tak, przed kalakmi i łoszem daję sidolux, jak pobrudzę i okalkuję model całość jadę lakierem z wyższej półki dedykowanym do modelarstwa (tu masz też wybór na mat , satyna i połysk) - pamiętaj jak brudzisz artystycznymi farbami olejnymi lakier którego użyjesz zamiast sido musi być akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 dziekuje za odpowiedzi. kontynujac wątek. z racji podlog z paneli mam sidolux do nablyszczania drewna. da rade? i jak sidolux dziala na oszklenie vacu? na zwyklym spardzilem. jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Witam Mam pytanko , czy można mieszać sidolux np. z lakierem matowym Pactry aby uzyskać półmat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Ok , dzięki Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi