Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to zostawiłem wszystkie inne projekty i by nie uszedł ze mnie zapał rozgrzebałem Junaka.

Model raczej wymagający, posiada sporo nadlewek i błędów faktury wynikających z metody wtrysku oraz zastosowanego tworzywa. W ciągu trzech dni zrobiłem to co widać.

Model zdecydowanie dla doświadczonych modelarzy i maniaków polskich skrzydeł.

739337a61da357b2med.jpg

cdcf258e41189fdcmed.jpg

f711e7cc398b024fmed.jpg

ce50ce9a55e178f4med.jpg

e3febfee57f27052med.jpg

Napisano
zrobiłem to co widać

a złośliwi to zaraz napiszą, że jaki model, takie zdjęcia..

Właśnie to napisałeś

Napisano

Jakie malowanko będzie?

Cywilne czy wojskowe?

Napisano

Bedzie z szachownicami, jak dobiore w kalkach numer to jakis konkretny egzemplarz, a jak nie to maszyna w malowaniu fabrycznym przed przydzialem do jednostki

Postaram sie bt zdjecia gotowego modelu byly lepszej jakosci.

Stan na chwile obecna:

kabina wyposazona i zamknieta owiewka

usterzenie na kadlubie

golenie podwozia zamontowane

smiglo na etapie poprawiania kolpaka

Mam nadzieje ze jutro uda sie polozyc podklad a moze i pierwszy kolor.

Do weekendu musze skonczyc bo wyjezdzam znowu sluzbowo na tydzien

Napisano
Dlaczego MUSISZ skończyć? Model rodzynek, temat rzadki, warto go trochę dopieścić. Podoba mi się projekt i śledzę z uwagą

Bo ja w miesiacu to srednio 10 dni jestem w domu a wtedy zona i maluchy moj czas caly zajmuja, a wieczorem juz sil i ochoty na nic nie mam.

Dlatego od roku nie zrobilem nic przy moim Halifaxie. To samo spotkalo kilka innych modeli, gdzie zaczalem jakies wloryzacje nawet niewielki. Junak idzie z pudla to i szansa bym skonczyl