Marak Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Czy ktoś wie jaką numerację farb podaje w swych instrukcjach Heller. Zawsze myślałem, że jest to numeracja Humbrola - jak dotychczas zawsze się to zgadzało. Tymczasem w modelu Renault F1 2004 występują farbki: 227 (yellow), 228 (jasny blue) i 229 (ciemny blue). W palecie Humbrola takich nie znalazłem, a odcieni niebieskiego może być kilkadziesiąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Ja swój egzemplarz malowałem tak: jaśniejszy niebieski to mix MM 1562 i odrobina 1772, ciemniejszy niebieski to czysty 1772. Żółty to kalka, ale teraz żałuję, że nie malowałem. Niebieskie kolory idealnie pasują odcieniami do kalek. P.S. życzę powodzenia w starciu z tym gniotem, a szczególnie z oponami i pasami. Moim skromnym zdanie dno i wodorosty, co wcześniej pisałem na Mojehobby w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Marak może być też taka sytuacja że tych kolorów nie produkują dlatego nie można ich nigdzie znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Marak może być też taka sytuacja że tych kolorów nie produkują dlatego nie można ich nigdzie znaleść Być może, ale mam wykaz nieprodukowanych już humbroli i tam ich nie ma. Choc wykaz wcale nie musi być kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Ja swój egzemplarz malowałem tak:jaśniejszy niebieski to mix MM 1562 i odrobina 1772, ciemniejszy niebieski to czysty 1772. Żółty to kalka, ale teraz żałuję, że nie malowałem. Niebieskie kolory idealnie pasują odcieniami do kalek. P.S. życzę powodzenia w starciu z tym gniotem, a szczególnie z oponami i pasami. Moim skromnym zdanie dno i wodorosty, co wcześniej pisałem na Mojehobby w komentarzach. Dzięki za kolory. Gdzie moge znaleźć Twój komentarz. Z Twoja opinią jak najbardziej się zgadzam, ale dostałem go w prezencie i w końcu muszę go skleić. Najbardziej mnie wkurza, że przez wloty dokładnie widać, że w środku nie ma silnika. Gdybym miał zdjęcia bolidu bez osłon, to spróbowałbym cos zrobić samemu. Ale na googlach nic konkretnego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Ja znalazłem takie fotki: http://www.f1technical.net/forum/viewto ... f=4&t=2062 mniej więcej w połowie strony. I tutaj, na dole strony: http://www.f1technical.net/articles/4 wprawdzie to R25, ale na logikę R24 był w tym miejscu podobny. A sam komentarz jest tu: http://www.mojehobby.pl/products/F1-RENAULT-04.html Skoro już jesteśmy w temacie hellerowskich F1, to czy ktoś coś słyszał o ichniejszym McLarenie M7A w 1/24? Można to gdzieś kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi