Moses Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Bahamut popraw szpachlowania łączenia kadłub-skrzydło, kiepsko to wygląda, w szczególności po pomalowaniu metalizerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Chodzi o to miejsce zaznaczone na screenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Dokładnie to i łączenie za komorami podwozia. Mam wrażenie że mógłbyś też popracować nad łączeniem połówek kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 Spróbuje jeszcze podziałać , za dużo chyba nie zepsuje xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Spokojnie dasz radę. Połóż kilka cienkich warstw i jedziesz z papierkiem. Trochę pracy wsadzisz w to ale efekt będzie o wiele lepszy niż to co teraz widzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 zgadzam się z chłopami --- troszkę pracy i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Wyniuchałem jeszcze jedno miejsce gdzie słabo poszpachlowałem i też to poprawię Tamto już mam prawie zrobione jeszcze trochę wyszlifuje 2000 papierem i wstawię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 działaj i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 No dobra poszpachlowałem i wyszlifowałem teraz powinno być dobrze tu po środku specjalnie zostawiłem to miejsce bo linie podziału całkiem by zeszły. Farbę od razu mogę kłaść na to szpachlowane i szlifowane tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Mam wrażenie że jeszcze tu i ówdzie przydała by się szpachla. A liniami się nie przejmuj odtworzysz je albo rylcem albo zwykłą igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Gdzie jeszcze ta szpachla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Szczerze to zaszpachlowałbym jeszcze raz to wszystko co wcześniej szpachlowałeś. Ale nie przejmuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 No dobra to szpachluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Efekty dzisiejszego szlifu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Teraz wztępnie pomaluj te miejsca. Jak farba wyschnie ocenisz, czy kłaść następną warstwę, czy dopieścić to jeszcze papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 jeszcze na łączeniach połówek od dołu mam wrażenie ze przydało by się podziałać papierkiem ściernym, bo mogą być po położeniu farby "wyspy". No i dopieścić drobnym papierem ściernym, bo metalizer wyłapie każdą ryskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Przeszlifowałem wszystko papierem 2000 a wyszło takie coś: Jest lepiej ale w części ogonowej kropla szpachli by się jeszcze przydała, nie wiem czemu takie jakby plamy się zrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Bahamut niestety szpachlowanie i później szlifowanie może być upierdliwe jak wrzód na tyłku. Ale wygląda to i tak lepiej niż wcześniej Na dole na łączeniu skrzydła kadłub musisz popracować, odtwórz linie podziału które zaszpachlowałeś. Na ogonie więcej papierem ściernym, te plamy, to po prostu źle wyszlifowana szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Już się przekonałem , że jest to upierdliwe delikatnie mówiąc i żałuje , że wcześniej się do tego nie przyłożyłem =/ no nic będę działać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi