Mikele Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, Swego czasu był juz na forum in-box tego modelu, ale zdjęcia już się nie wyświetlają, a że udało mi się kupić zestaw na allegro to czemu by nie pokazać jeszcze raz zdjęć tego ciekawego zestawu. Pudełko: Instrukcja: Po czasie się zorientowałem, że zrobiłem zdjęcie tylko jednej z dwóch stron, ale dodam tylko, że jest ona czytelna i zorzumiała. Części: Jakość odwzorowania paneli czy drobnych części jak dla mnie świetna, połówki kadłuba z ładnymi liniami i nitowaniem. Części przezroczysje wykonane metoda vacu, wszystkie drzwi noczne wykonane jako jeden element, powinno to się dobrze prezentować. Gładka podłoga kabiny transportowej trochę razi, ale da się z tym coś zrobić. Kalkomanie: Zestawowe kalkomanie pozwalają na wykonanie dwóch malowań z 36 specpułku (pod numerami linki): 0915 504 0504 - czyli ten sam śmigłowiec, co powyżej, tylko w łaciatym malowaniu, z ładnymi godłami z resztą. oraz dwa śmigłowce czeskie: 0718, oraz 0710 czyli egzemplarza utraconego przez Czechów w katastrofie w 2001 roku. Ponieważ ja chcę wykonać model W-3WA uczestniczącego w PKW Irak kupiłem wykonane przez Pepsi-Adama kalkomanie do tego smigłowca: 0904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Michał chyba z TG nie będziesz mógł zrobic 0904 ,to śmigłowiec 8 serii produkcyjnej i jak dobrze pamietam ma inną tablicę przyrządów ale to już niech Adam osądzi i dziób do głębokiej przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Przeróbek będzie sporo, nie ma modelu, ktory odwzorowywałby sylwetkę uzbrojeńca. Dziób, wyrzutnie ASO-2W, inne okna boczne (kształt i ilość), w końcu pylony na uzbrojenie i działko GSz-23 na burcie i cała masa innej drobnicy. Nie mówię, że będzie to weekendowy model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Mikele, a jak zestawowe kalkomanie? Są drukowane na przeźroczystym podkładzie łącznie z białymi elementami? Bo trochę z fotki trudno powiedzieć Michał chyba z TG nie będziesz mógł zrobic 0904Bez przesady... Fakt, że w sklepie nie ma gotowych zestawów do przeróbki jednej wersji na drugą nie znaczy, że nie da się tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Mikele, a jak zestawowe kalkomanie? Są drukowane na przeźroczystym podkładzie łącznie z białymi elementami? Bo trochę z fotki trudno powiedzieć No zdjęcie robiłem z wieczora, to jakość słaba, jak wrócę do domu to zrobię ponownie. Film jest dość gruby, ale przezroczysty, ale czy siądą dobrze czy nie to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Dorobiłem trochę zdjęć: Kalkomanie zestawowe: Zbliżenia na szczegóły: Kadłub: Pulpity w kabinie załogi: Piasta WN i tłumik drgań: Fotele pilotów: Elementy podwozia głównego, ramy foteli i sterownice i inna drobnica: Okaptowanie silników i SO: Nadmuchiwane pływaki, bliżej niezidentyfikowana głowica obserwacyjna, filtry wlotów powietrza i dysza wylotowa oraz siedziska indywidualne w kabinie transportowej: Znalazłem kilka pęcherzy powietrza, ale w zywicy o to nie trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Mikele Michał chyba z TG nie będziesz mógł zrobic 0904Bez przesady... Nie przesadzam ani trochę,z pudełka nie zrobisz tego śmigłowca co potwierdza Adam a zakres przeróbek jest bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 panowie nie ma rzeczy nie mozliwych - Mikele kibicuje choc bedzie ci cięzko- jak cos słuze pomocą - moze jakas dioramka z plamą mam fajne fotki z Iraku Pomysł z diorama dobry A warsztat sądzę jeszcze w tym roku, Su-22M4 własnie się kończy, zostają mi oba Mi-24 do dokończenia, póxniej An-2 no to następny w kolejce będzie W-3WA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Tak wygląda prawie wykończony kadłub, bez malowania - to będzie W-3T z krótkiego okresu, zanim przerobiomo go na RL. Mam prośbę, szczególnie do p. Adama Pękali, czy ma zdjęcia 0417 z tego okresu ok. 1992. Mnie udało się znależć jedno zrobione na krakowskich Błoniach p. Adama autorstwa. Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 To tak mniej więcej wygląda W-3T Top Gun /Bilmodel Makers, z blaszkami PART (Świetne i wcale nie za grube). Kalki z AJ Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Daj Wojtku troche zbliżeń ,że by ocenić te wzmocnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 A to już wina obiektywu aparatu, niestety. Model Top Gun dobrze lezy w znanych planach z Modelarza, Lotnictwa z Szachownicą, HpM, materiałow WSK Świdnik, także jak Chodzi o podwozie. Zdjęcie filipińskiego Sokoła nie jest zrobione idealnie prostopadle, o czym swiadczy wysunięte do przodu prawe koło podwozia głównego. Do poprawy mam natomiast zastrzał, który powinien, w widoku z boku, być prostopadły (prawie) do poziomu lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 a wszystkie zastrzały płozy ogonowej w oryginale są mocowane poniżej owego statecznika, a nie jeszcze przed nim. To akurat nie jest wina producenta ,da się to inaczej wkleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi