Mikele Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, Swego czasu był juz na forum in-box tego modelu, ale zdjęcia już się nie wyświetlają, a że udało mi się kupić zestaw na allegro to czemu by nie pokazać jeszcze raz zdjęć tego ciekawego zestawu. Pudełko: Instrukcja: Po czasie się zorientowałem, że zrobiłem zdjęcie tylko jednej z dwóch stron, ale dodam tylko, że jest ona czytelna i zorzumiała. Części: Jakość odwzorowania paneli czy drobnych części jak dla mnie świetna, połówki kadłuba z ładnymi liniami i nitowaniem. Części przezroczysje wykonane metoda vacu, wszystkie drzwi noczne wykonane jako jeden element, powinno to się dobrze prezentować. Gładka podłoga kabiny transportowej trochę razi, ale da się z tym coś zrobić. Kalkomanie: Zestawowe kalkomanie pozwalają na wykonanie dwóch malowań z 36 specpułku (pod numerami linki): 0915 504 0504 - czyli ten sam śmigłowiec, co powyżej, tylko w łaciatym malowaniu, z ładnymi godłami z resztą. oraz dwa śmigłowce czeskie: 0718, oraz 0710 czyli egzemplarza utraconego przez Czechów w katastrofie w 2001 roku. Ponieważ ja chcę wykonać model W-3WA uczestniczącego w PKW Irak kupiłem wykonane przez Pepsi-Adama kalkomanie do tego smigłowca: 0904 Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Michał chyba z TG nie będziesz mógł zrobic 0904 ,to śmigłowiec 8 serii produkcyjnej i jak dobrze pamietam ma inną tablicę przyrządów ale to już niech Adam osądzi i dziób do głębokiej przeróbki. Cytuj
Mikele Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 Przeróbek będzie sporo, nie ma modelu, ktory odwzorowywałby sylwetkę uzbrojeńca. Dziób, wyrzutnie ASO-2W, inne okna boczne (kształt i ilość), w końcu pylony na uzbrojenie i działko GSz-23 na burcie i cała masa innej drobnicy. Nie mówię, że będzie to weekendowy model ;) Cytuj
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Mikele, a jak zestawowe kalkomanie? Są drukowane na przeźroczystym podkładzie łącznie z białymi elementami? Bo trochę z fotki trudno powiedzieć Michał chyba z TG nie będziesz mógł zrobic 0904Bez przesady... Fakt, że w sklepie nie ma gotowych zestawów do przeróbki jednej wersji na drugą nie znaczy, że nie da się tego zrobić. Cytuj
Mikele Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 Mikele, a jak zestawowe kalkomanie? Są drukowane na przeźroczystym podkładzie łącznie z białymi elementami? Bo trochę z fotki trudno powiedzieć No zdjęcie robiłem z wieczora, to jakość słaba, jak wrócę do domu to zrobię ponownie. Film jest dość gruby, ale przezroczysty, ale czy siądą dobrze czy nie to nie mam pojęcia. Cytuj
Mikele Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 Dorobiłem trochę zdjęć: Kalkomanie zestawowe: Zbliżenia na szczegóły: Kadłub: Pulpity w kabinie załogi: Piasta WN i tłumik drgań: Fotele pilotów: Elementy podwozia głównego, ramy foteli i sterownice i inna drobnica: Okaptowanie silników i SO: Nadmuchiwane pływaki, bliżej niezidentyfikowana głowica obserwacyjna, filtry wlotów powietrza i dysza wylotowa oraz siedziska indywidualne w kabinie transportowej: Znalazłem kilka pęcherzy powietrza, ale w zywicy o to nie trudno. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Mikele Michał chyba z TG nie będziesz mógł zrobic 0904Bez przesady... Nie przesadzam ani trochę,z pudełka nie zrobisz tego śmigłowca co potwierdza Adam a zakres przeróbek jest bardzo duży. Cytuj
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 panowie nie ma rzeczy nie mozliwych - Mikele kibicuje choc bedzie ci cięzko- jak cos słuze pomocą - moze jakas dioramka z plamą mam fajne fotki z Iraku Pomysł z diorama dobry A warsztat sądzę jeszcze w tym roku, Su-22M4 własnie się kończy, zostają mi oba Mi-24 do dokończenia, póxniej An-2 no to następny w kolejce będzie W-3WA. Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Tak wygląda prawie wykończony kadłub, bez malowania - to będzie W-3T z krótkiego okresu, zanim przerobiomo go na RL. Mam prośbę, szczególnie do p. Adama Pękali, czy ma zdjęcia 0417 z tego okresu ok. 1992. Mnie udało się znależć jedno zrobione na krakowskich Błoniach p. Adama autorstwa. Wojciech Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 To tak mniej więcej wygląda W-3T Top Gun /Bilmodel Makers, z blaszkami PART (Świetne i wcale nie za grube). Kalki z AJ Model. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Daj Wojtku troche zbliżeń ,że by ocenić te wzmocnienia Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 A to już wina obiektywu aparatu, niestety. Model Top Gun dobrze lezy w znanych planach z Modelarza, Lotnictwa z Szachownicą, HpM, materiałow WSK Świdnik, także jak Chodzi o podwozie. Zdjęcie filipińskiego Sokoła nie jest zrobione idealnie prostopadle, o czym swiadczy wysunięte do przodu prawe koło podwozia głównego. Do poprawy mam natomiast zastrzał, który powinien, w widoku z boku, być prostopadły (prawie) do poziomu lotniska. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 a wszystkie zastrzały płozy ogonowej w oryginale są mocowane poniżej owego statecznika, a nie jeszcze przed nim. To akurat nie jest wina producenta ,da się to inaczej wkleic Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi