RAFMEN Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam! W tym wątku będę lepił Sd.kfz 251/9 "Kanonenwagen" late version, firmy AFV Club w skali 1:35, nie wiem dlaczego ale niemieckie te transportery to jedne z moich ulubionych konstrukcji. In Box: Teraz gumiaki i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Z racji że to również moja ulubiona konstrukcja to będę obserwował... jak by coś to dysponuje sporą ilością monografii na temat sdeków 251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Kleję właśnie takiego samego i wszytsko jest w porządku oprócz pękających kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Dwa modele na raz? No będę obserwował. Słyszałem (jeszcze nie miałem) że AFV robi bardzo dobre modele jakościowo. Będzie okazja coś podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Maleńka aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Uważam, że inboxy- jak w tym wątku niczego nie wnoszą- lepiej pokazywać fazy pracy i komentować technologię aniżeli fotografować ramki, które można zobaczyć np. na http://www.1999.co.jp/eng/plamo/ Dajesz, Przyjacielu... Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam malowanie będzie pudelkowe czy jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam malowanie będzie pudelkowe czy jakieś inne. Na 65% pudełkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Pytam bo mialem sam kiedyś problem w jednej z publikacji znalazlem fajną planszę i nawet zdjęcie tylko okres za bardzo mi nie pasował(Bitwa Kurska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) jak by coś to dysponuje sporą ilością monografii na temat sdeków 251 znalazlem fajną planszę i nawet zdjęcie tylko okres za bardzo mi nie pasował(Bitwa Kurska) Moglibyście mi pokazać kilka ciekawszych? Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Ładnie Ci idzie.Musisz chyba trochę prześlifować w niektórych miejscach tą imitację ryfli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 sorry za jakość ale inaczej nie dało by rady ,wiec teoretycznie ta wersja powstala w 42 (bodajze dwa prototypy) na stronie 14 Militaria 176 cz 2 na stronie 14 na dole jest zdjecie tego pojazdu opisane jako sierpień 43 przedstawia ono ten sam transporter tyle że uszkodzony oglądany przez ruskich ale nie ma jakichkolwiek przesłanek co do okresu wiem że p. Łedwoch dość czesto myli się co do opisu zdjęć i ogólnie planszy barwnych o czym się sam przekonałem.Kiedys takiego popełnie ale z póżniejszego okresu.Ogólnie od 1943 roku wyprodukowano aż 10 602 transportery Sd Kfz 251 Ausf. D od /1 do /23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Jeden mały szczegół, choć pewnie nieistotny, późna wersja 251/9 Kanonenwagen czyli taką jak robi autor weszła do produkcji na przełomie 43/44 roku, więc pewnie ten "esdek" teleportował się pod Kursk. Bardzo dobrze Ci idzie oby tak dajej zasiadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Nie, nie raczej malowanko będzie pudełkowe. A tak na marginesie to z jakiego okresu/batalionu jest ten sedek powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 To ja rzucę takie trzy propozycje... Jak byś się zdecydował na to pierwsze malowanie to posiadam godło tej dywizji. No i jak jakieś inne malowanie i nie miałbyś kalek z dywizją to też mam ich sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Tak będzie to pierwsze od Twitch`a, bo pudełkowe ma (jak dla mnie) za wąskie pasy... Jak byś się zdecydował na to pierwsze malowanie to posiadam godło tej dywizji. Godełko na wynos poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 @RAFMEN - to samo godło masz na kalkach z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi