Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam! Model w standardowym malowaniu. Czerwona szmata została umieszczona tak dla oddania kontrastu. Można to różnie interpretować ( sowiecka flaga, niemiecka po zdobyciu czołgu, materiał na sukienkę etc.). Z przeróbek: wydrążyłem jedynie reflektory i zrobiłem klosze.

A i jeszcze jedno: szpara między wieżą a podwoziem wynika z tego, że wieża była wyciągana.

100_4643.jpg

100_4673.jpg

100_4669.jpg

100_4670.jpg

100_4642.jpg

100_4560.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Podoba mi się, tylko może dodaj jakiś lekki śnieżek na silniku i wieżyczce jak ten z tyłu. I będzie good

Napisano (edytowane)

To nie śnieżek, tylko błotko, a błotka już nie dodam, bo "Betka" zmieniła właściciela.

Edytowane przez Gość
Napisano

Całkiem fajnie i efektownie wykonana Betka

Podoba mi się malowanie i zacieki. Trochę mniej obicia, których jak na tę skalę jest chyba trochę zbyt wiele. Brudzenie niby ok, ale nie zaszkodziło by trochę zróżnicować kolorystyki błota gdyż w szczególności na kołach i burtach za nimi widoczna jest jej jednolitość. Czy nierówne wydechy były celowym zabiegiem ?

Poza tym jest naprawdę ok.

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Jedyne co mi się nie widzi to te coś glutowate (nie widze dokładnie) pomiędzy rurami wydechowymi. Reszta jest w porządku. Oczywiście możnaby jeszcze kilka niedociągnięć wyciągnąć, ale że robię w 1/35 (i nie zawsze mi tam to wychodzi) - będę milczał.

Napisano

Krzywe wydechy to celowy zabieg, a te "gluty" to pozostałości smarów wszelakiej maści.

Napisano

Mierzu model dobry lecz następnym razem zalecał bym dawać wash punktowy w przypadku mniejszych modeli w skali 72.

Poza tym od strony błota ten model leży widać smugi pędzla itp

Napisano
To nie śnieżek, tylko błotko, a błotka już nie dodam, bo "Betka" zmieniła właściciela.

aha rozumiem

Napisano
Mierzu model dobry lecz następnym razem zalecał bym dawać wash punktowy w przypadku mniejszych modeli w skali 72.

Poza tym od strony błota ten model leży widać smugi pędzla itp

Wash punktowy jakoś mnie nie przekonuje, ale właściwie to są ostatnie dwa modele w tej skali. Teraz będę robił 1/35 może czasami 1/72.

Smugi pędzla? Hmm a gdzie?

Napisano

Podoba mi się ten model.

Zdjęcia też bardzo dobre.

Jak zrobiłeś takie fajne suche bloto?

Napisano

2 i 3 foto ogólnie tam gdzie masz pokazaną prawą stronę modelu. Pod błotnikiem widać jak by smugi po pędzelku.

Napisano

Jedynie gdzie używałem pędzla to do pomalowania czerwonej szmaty i km-ów. Błoto było natryskiwane za pomocą aerografu.

Napisano

Powiem szczerze że miałeś leprze modele, w tym nie przekonuje mnie te brudzenie.

właściwie to są ostatnie dwa modele w tej skali. Teraz będę robił 1/35 może czasami 1/72.

Czemu przerzucasz się na 1:35?

Napisano

Będę robił 1/72, ale w 1/35 widzę więcej możliwości co do eksperymentowania z weatheringiem. Poza tym zawsze lubiłem dużą skalę.