Marcin G. Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Witam! Po kilkunastu pracowitych popołudniach udało mi się uporać z moim pierwszym samolotem cywilnym...Maszyna ma tak ciekawe malowanie, że po prostu nie mogłem się powstrzymać. Przyzwyczajony do modeli militarnych, gdzie wszystko można fajnie pobrudzić i tym samym ukryć ewentualne niedociągnięcia i błedy, tutaj musiałem się nieźle napocić, by efekt był jako taki. Oceńcie sami...Przyznam, że fotki odrobinę upiększają stan faktyczny. Wszystkie zebrane doświadczenia z pewnością wykorzystam przy budowie kolejnego "cywila" Pod tym linkiem http://www.airliners.net/search/photo.search?&s=1&keywords=oe-lal&nr_of_rows=202&first_this_page=15&page_limit=15&sort_order=&thumbnails=&engine_version=&nr_pages=14&page=; jest kilka fajnych zdjęć oryginału. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Jestem pod ogromnym wrażeniem, zapewnie musiały być problemy z kalkomanią, ale widze że świetnie dałeś rade Mam takie pytanie ile on ma cm długości tak mniejwięcej dla orientacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin G. Napisano 7 Lipca 2007 Autor Share Napisano 7 Lipca 2007 Jest całkiem spory mimo podziałki...Długość ok. 43cm i 41cm rozpiętości. Myśliwce 1/72 wyglądają przy nim jak liliputy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 Świetne malowanie! Bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 Cześć Marcin. Widzę, że też obok kartonu zafascynował Cię plastik Model wykonany przepięknie. Mam pytania o wykonanie: 1.Jaką technikę zastosowałeś do pomalowania: aerograf czy może farba w spray'u? 2.Czym wypełniłeś okna,bo wiem, że oryginał to ziejące pustką otwory? Pozdrowienia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 Jejku taki ładny że aż mi się chce ............. go zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin G. Napisano 8 Lipca 2007 Autor Share Napisano 8 Lipca 2007 Dzięki, Aga Model był w całości malowany aerografem. Przykładowo na kadłub przyszły kolejno: 1. farba podkładowa 2. dwie warstwy białej 3. lakier błyszczący 4. kalkomanie + DecalFix Humbrola 5. lakier (mieszanka 3/4 połysk i 1/4 mat) Okienka zrobione są przy użyciu humbrolowego ClearFixu - specyfik specjalnie do tego przeznaczony. Muszę jeszcze popracować nad techniką jego nanoszenia, bo nie wszędzie przeszklenie wyszło jak należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Wygląda tak dobrze, jakby był zrobiony z ... metalu. Może i mnie kiedyś uda się zbudować taki model... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Gratulacje !! 1.Ciekawy temat 2.kalkomania nałożona po MISTRZOWSKU.Ona w sumie "robi" ten model 3.reszta czyściutko może nawet za czyściutko.Jestem fanem "patyny" :-) 4. jak można wyprodukować model bez oszklenia !!!!! skandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi