Marcin G. Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Witam! Po kilkunastu pracowitych popołudniach udało mi się uporać z moim pierwszym samolotem cywilnym...Maszyna ma tak ciekawe malowanie, że po prostu nie mogłem się powstrzymać. Przyzwyczajony do modeli militarnych, gdzie wszystko można fajnie pobrudzić i tym samym ukryć ewentualne niedociągnięcia i błedy, tutaj musiałem się nieźle napocić, by efekt był jako taki. Oceńcie sami...Przyznam, że fotki odrobinę upiększają stan faktyczny. Wszystkie zebrane doświadczenia z pewnością wykorzystam przy budowie kolejnego "cywila" Pod tym linkiem http://www.airliners.net/search/photo.search?&s=1&keywords=oe-lal&nr_of_rows=202&first_this_page=15&page_limit=15&sort_order=&thumbnails=&engine_version=&nr_pages=14&page=; jest kilka fajnych zdjęć oryginału. Pozdrawiam! Cytuj
Kamil232 Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Jestem pod ogromnym wrażeniem, zapewnie musiały być problemy z kalkomanią, ale widze że świetnie dałeś rade Mam takie pytanie ile on ma cm długości tak mniejwięcej dla orientacji ? Cytuj
Marcin G. Napisano 7 Lipca 2007 Autor Napisano 7 Lipca 2007 Jest całkiem spory mimo podziałki...Długość ok. 43cm i 41cm rozpiętości. Myśliwce 1/72 wyglądają przy nim jak liliputy Cytuj
Agnieszka Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Cześć Marcin. Widzę, że też obok kartonu zafascynował Cię plastik Model wykonany przepięknie. Mam pytania o wykonanie: 1.Jaką technikę zastosowałeś do pomalowania: aerograf czy może farba w spray'u? 2.Czym wypełniłeś okna,bo wiem, że oryginał to ziejące pustką otwory? Pozdrowienia Aga Cytuj
mmm5 Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Jejku taki ładny że aż mi się chce ............. go zbudować Cytuj
Marcin G. Napisano 8 Lipca 2007 Autor Napisano 8 Lipca 2007 Dzięki, Aga Model był w całości malowany aerografem. Przykładowo na kadłub przyszły kolejno: 1. farba podkładowa 2. dwie warstwy białej 3. lakier błyszczący 4. kalkomanie + DecalFix Humbrola 5. lakier (mieszanka 3/4 połysk i 1/4 mat) Okienka zrobione są przy użyciu humbrolowego ClearFixu - specyfik specjalnie do tego przeznaczony. Muszę jeszcze popracować nad techniką jego nanoszenia, bo nie wszędzie przeszklenie wyszło jak należy... Cytuj
Kermit Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Wygląda tak dobrze, jakby był zrobiony z ... metalu. Może i mnie kiedyś uda się zbudować taki model... Pozdrawiam Cytuj
spiton Napisano 9 Września 2007 Napisano 9 Września 2007 Gratulacje !! 1.Ciekawy temat 2.kalkomania nałożona po MISTRZOWSKU.Ona w sumie "robi" ten model 3.reszta czyściutko może nawet za czyściutko.Jestem fanem "patyny" :-) 4. jak można wyprodukować model bez oszklenia !!!!! skandal Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi