Skocz do zawartości

T 34/85 Zvezda 1/35 Pierwszy model.

Piotrek N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem nowym użytkownikiem forum i rozpoczynam swoja przygodę z modelarstwem.

Chciałem pokazać swój pierwszy skończony model.

Jest to model wykonany prosto z pudełka tzn .nie zawiera żadnych elementów fototrawionych .

Sam wykonałem kilka szczegółów o których zvezda zapomniała ;o)

Malowanie oczywiście pędzlem.

Oto zdjęcia

sam0045o.jpg

sam0044u.jpg

sam0042w.jpg

sam0041b.jpg

sam0039pc.jpg

sam0029o.jpg

sam0024t.jpg

sam0023k.jpg

sam0022s.jpg

sam0021x.jpg

sam0018s.jpg

sam0019c.jpg

sam0018o.jpg

sam0015m.jpg

sam0013ts.jpg

Zapraszam do komentowania i proszę o rady które pomogą mi w budowie następnych modeli.

Witaj. Mój pierwszy czołg to też ten sam, twój model mi się podoba ale można usunąć (chyba) kilka rzeczy, w tym rdzę w niektórych miejscach. Oraz te gąski ZVEZDY zamienić na np. DRAGONA, ja tak zrobiłem bo ładniej wygląda. Ale to tak na przyszłość. Wszystko jest Ok

Jak na pierwszy model to całkiem, całkiem. Jakub już pisał o gąskach (sa okropne, ale to wina Zvezdy) i rdzy. Dodam jeszcze, że raczej nie warto robić otwartych włazów gdy nie siedzi w nich figurant lub brak wnętrza bo wtedy strasznie zieje pustką.

Mam nadzieję, że nastepny model rozpoczniesz już w warsztacie.

Swoją drogą coś ostatnio dużo "młodych" na forum się pojawiło. Dobrze, baardzo dobrze.

Jak na 1-szy model jest bardzo, bardzo dobrze. Masz ogromny talent malarski i "wyczucie". Udało Ci się uniknąć przerysowań w nanoszeniu śladów eksploatacji i brudzeniu. Jest to bardzo rzadkie u początkujących modelarzy. Masz chłopie talent. Czekam co pokażesz w następnych modelach. Co do wymiany gąsek ,blach i innych gadżetów przyjdzie na to czas. Gratulacje

witam w gronie zainteresowanych T-34 - mam nadzieję że ta tendencja u ciebie się utrzyma

masz całkiem udany start

zazwyczaj pierwsze modele to katastrofa, a tu proszę ...

błędy już znasz więc teraz może być już tylko lepiej

tak jak pisali - na dodatki przyjdzie czas

jako następny proponuję T-34/76 też zvezdy, dasz go do warsztatu i będziesz miał ładny model

jako następny proponuję T-34/76 też zvezdy, dasz go do warsztatu i będziesz miał ładny model

ZVEZDY lepiej nawet kijem nie dotykać tak wszyscy modelarze mi mówią zaoszczędzaj pieniądze w lepsze firmy takie jak DRAGON ITALERI czy TAMIYA i będzie dobrze chodź na początek też można posklejać ten ruski badziew zvezda

ZVEZDY lepiej nawet kijem nie dotykać tak wszyscy modelarze mi mówią zaoszczędzaj pieniądze w lepsze firmy takie jak DRAGON ITALERI czy TAMIYA i będzie dobrze chodź na początek też można posklejać ten ruski badziew zvezda
A tam, Dragona można spaprać, tak jak Zvezde ładnie wykonać i wtedy można się będzie pomylić co jest co. Gdyby w tytule nie pisać producenta, ciekawe ilu z nas by zgadło że to Zvezda?

Jakub97 sklej parę modeli, naucz się dorabiać części,waloryzować model i wtedy przedstawiaj swoje kosmiczne teorie. Jak nie potrafisz skleić Zwezdy to kupuj gotowce. Nie sztuka skleić Dragona za 250 pln (trzeba go jeszcze tylko umieć pomalować), ale z "badziewia" jak to określiłeś zrobić porządny model. Niestety dla niektórych którzy uważają się za modelarzy jest to niewyobrażalne i nie do wykonania.

Jakub97 sklej parę modeli, naucz się dorabiać części,waloryzować model i wtedy przedstawiaj swoje kosmiczne teorie. Jak nie potrafisz skleić Zwezdy to kupuj gotowce. Nie sztuka skleić Dragona za 250 pln (trzeba go jeszcze tylko umieć pomalować), ale z "badziewia" jak to określiłeś zrobić porządny model. Niestety dla niektórych którzy uważają się za modelarzy jest to niewyobrażalne i nie do wykonania.

Ja sklejam modele , oraz mam 5 modeli ZVEZDY tak tylko mówię bo one są tańsze a wszyscy mówią " nie kupuj, nie ruszaj " ale one wcale nie są takie złe

jako następny proponuję T-34/76 też zvezdy

Witam !

Następny będzie Panzer IV ausf D Tamiya

Ale na pewno przyjdzie czas na "siedem szóstke"

Dzięki za opinie

A co do Zvezdy to trochę szpachli trzeba było użyć

i dorobić kilka szczegółów ,ale wrażenia jak najbardziej pozytywne

• 2 weeks later...

PiotrekN po pierwsze, nie zwracaj uwagi na opinie takich "fachowców" jak jakub97.

Po drugie, model naprawdę bardzo dobry. I kolorystycznie zróżnicowana rdza też jest dobra.

Ja proponował bym Ci jednak skasować te ohydne gumiaki Zvezdy i dać inne gąski.

Trochę roboty jest, ale model automatycznie przejdzie w ocenie kategorię wyżej,

Powodzenia.

mógłbyś mi powiedzieć jak zrobiłeś te błoto ;)

Witam!

Błoto to mieszanka gipsu, piasku i zabarwione brunatnym pigmentem ,takim dostępnym w każdym sklepie budowlanym

A gdy stwierdziłem ,że wyszedł za jasny , zrobiłem ciemnego washa

PiotrekN

Ja proponował bym Ci jednak skasować te ohydne gumiaki Zvezdy i dać inne gąski.

Trochę roboty jest, ale model automatycznie przejdzie w ocenie kategorię wyżej,

Obiecuje , że wymienię ,ale w trochę póżnieszej przyszłości

Ciesze się ,że model się podoba

Pozdrawiam!

Bardzo ładny, podoba mi się...jedno ale to wyrzuć te gąsienice psują cały model, i kup plastiki. Naprawdę warto. Model podobaba mi się, malowanie jak i całą reszta. Mój pierwszy Teciak i w ogóle model to taki jak twój i Zvezda Ale dokupiłem gąski Bilka i wyszedł nawet nawet. Fajnie stonowane brudzenie zrobiłeś, nie przesadziłeś, mój teciak wyszedł jakby do bagna wpadł. Naprawdę dobra robota, tak trzymaj.