Piotrek N Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam ! Jestem nowym użytkownikiem forum i rozpoczynam swoja przygodę z modelarstwem. Chciałem pokazać swój pierwszy skończony model. Jest to model wykonany prosto z pudełka tzn .nie zawiera żadnych elementów fototrawionych . Sam wykonałem kilka szczegółów o których zvezda zapomniała ;o) Malowanie oczywiście pędzlem. Oto zdjęcia Zapraszam do komentowania i proszę o rady które pomogą mi w budowie następnych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Witaj. Mój pierwszy czołg to też ten sam, twój model mi się podoba ale można usunąć (chyba) kilka rzeczy, w tym rdzę w niektórych miejscach. Oraz te gąski ZVEZDY zamienić na np. DRAGONA, ja tak zrobiłem bo ładniej wygląda. Ale to tak na przyszłość. Wszystko jest Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Jak na pierwszy model to całkiem, całkiem. Jakub już pisał o gąskach (sa okropne, ale to wina Zvezdy) i rdzy. Dodam jeszcze, że raczej nie warto robić otwartych włazów gdy nie siedzi w nich figurant lub brak wnętrza bo wtedy strasznie zieje pustką. Mam nadzieję, że nastepny model rozpoczniesz już w warsztacie. Swoją drogą coś ostatnio dużo "młodych" na forum się pojawiło. Dobrze, baardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek N Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 , twój model mi się podoba ale można usunąć (chyba) kilka rzeczy, w tym rdzę w niektórych miejscach. : Witam Które rzeczy masz na myśli? Co jest nie tak z tą rdzą? Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Rdza np: na wieżyczce jest trochę żółtawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Wyszedł Ci bardzo fajnie. Tylko te pudełkowe gąski psuja cały wygląd. Mogłeś zainwestować chociaż w gąski Bilka wyglądało by to o wiele lepiej a wydatek nieduży. http://www.jadarhobby.pl/bilek-808-ogniwkowe-gasienice-do-t34-135-p-19738.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek N Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Dzięki za uwagi No tak, w takie to mogłem zaiwestować. Ale nic już nie będę zmieniał,żeby nie popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Jak na 1-szy model jest bardzo, bardzo dobrze. Masz ogromny talent malarski i "wyczucie". Udało Ci się uniknąć przerysowań w nanoszeniu śladów eksploatacji i brudzeniu. Jest to bardzo rzadkie u początkujących modelarzy. Masz chłopie talent. Czekam co pokażesz w następnych modelach. Co do wymiany gąsek ,blach i innych gadżetów przyjdzie na to czas. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 witam w gronie zainteresowanych T-34 - mam nadzieję że ta tendencja u ciebie się utrzyma masz całkiem udany start zazwyczaj pierwsze modele to katastrofa, a tu proszę ... błędy już znasz więc teraz może być już tylko lepiej tak jak pisali - na dodatki przyjdzie czas jako następny proponuję T-34/76 też zvezdy, dasz go do warsztatu i będziesz miał ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 jako następny proponuję T-34/76 też zvezdy, dasz go do warsztatu i będziesz miał ładny model ZVEZDY lepiej nawet kijem nie dotykać tak wszyscy modelarze mi mówią zaoszczędzaj pieniądze w lepsze firmy takie jak DRAGON ITALERI czy TAMIYA i będzie dobrze chodź na początek też można posklejać ten ruski badziew zvezda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 ZVEZDY lepiej nawet kijem nie dotykać tak wszyscy modelarze mi mówią zaoszczędzaj pieniądze w lepsze firmy takie jak DRAGON ITALERI czy TAMIYA i będzie dobrze chodź na początek też można posklejać ten ruski badziew zvezdaA tam, Dragona można spaprać, tak jak Zvezde ładnie wykonać i wtedy można się będzie pomylić co jest co. Gdyby w tytule nie pisać producenta, ciekawe ilu z nas by zgadło że to Zvezda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Jakub97 sklej parę modeli, naucz się dorabiać części,waloryzować model i wtedy przedstawiaj swoje kosmiczne teorie. Jak nie potrafisz skleić Zwezdy to kupuj gotowce. Nie sztuka skleić Dragona za 250 pln (trzeba go jeszcze tylko umieć pomalować), ale z "badziewia" jak to określiłeś zrobić porządny model. Niestety dla niektórych którzy uważają się za modelarzy jest to niewyobrażalne i nie do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Jakub97 sklej parę modeli, naucz się dorabiać części,waloryzować model i wtedy przedstawiaj swoje kosmiczne teorie. Jak nie potrafisz skleić Zwezdy to kupuj gotowce. Nie sztuka skleić Dragona za 250 pln (trzeba go jeszcze tylko umieć pomalować), ale z "badziewia" jak to określiłeś zrobić porządny model. Niestety dla niektórych którzy uważają się za modelarzy jest to niewyobrażalne i nie do wykonania. Ja sklejam modele , oraz mam 5 modeli ZVEZDY tak tylko mówię bo one są tańsze a wszyscy mówią " nie kupuj, nie ruszaj " ale one wcale nie są takie złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek N Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 jako następny proponuję T-34/76 też zvezdy Witam ! Następny będzie Panzer IV ausf D Tamiya Ale na pewno przyjdzie czas na "siedem szóstke" Dzięki za opinie A co do Zvezdy to trochę szpachli trzeba było użyć i dorobić kilka szczegółów ,ale wrażenia jak najbardziej pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Potwierzdam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilek701 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Super model !! ale mógłbyś mi powiedzieć jak zrobiłeś te błoto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 PiotrekN po pierwsze, nie zwracaj uwagi na opinie takich "fachowców" jak jakub97. Po drugie, model naprawdę bardzo dobry. I kolorystycznie zróżnicowana rdza też jest dobra. Ja proponował bym Ci jednak skasować te ohydne gumiaki Zvezdy i dać inne gąski. Trochę roboty jest, ale model automatycznie przejdzie w ocenie kategorię wyżej, Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek N Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 mógłbyś mi powiedzieć jak zrobiłeś te błoto ;) Witam! Błoto to mieszanka gipsu, piasku i zabarwione brunatnym pigmentem ,takim dostępnym w każdym sklepie budowlanym A gdy stwierdziłem ,że wyszedł za jasny , zrobiłem ciemnego washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek N Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 PiotrekN Ja proponował bym Ci jednak skasować te ohydne gumiaki Zvezdy i dać inne gąski. Trochę roboty jest, ale model automatycznie przejdzie w ocenie kategorię wyżej, Obiecuje , że wymienię ,ale w trochę póżnieszej przyszłości Ciesze się ,że model się podoba Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Bardzo ładny, podoba mi się...jedno ale to wyrzuć te gąsienice psują cały model, i kup plastiki. Naprawdę warto. Model podobaba mi się, malowanie jak i całą reszta. Mój pierwszy Teciak i w ogóle model to taki jak twój i Zvezda Ale dokupiłem gąski Bilka i wyszedł nawet nawet. Fajnie stonowane brudzenie zrobiłeś, nie przesadziłeś, mój teciak wyszedł jakby do bagna wpadł. Naprawdę dobra robota, tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi