jakub97 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam. Dziś chciałem pokazać moje najnowsze dzieło. Po miesięcznym zmaganiu się z tym modelem przyszedł czas na zdjęcia. Niestety zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale postaram się o lepsze. Gąsienic jeszcze nie skończyłem, bo chcę kupić gąsienice DRAGON-a . Nie będę się rozpisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Jakub, szczerze powiem że nie wiem co o tym myśleć. Jeżeli chciałeś zrobić model prosto z linii montazowej, to chyba można powiedzieć, że trochę taki jest. Nie widzę washa, cieniowania też chyba nie ma. Dobry pomysł w wymianą gasienic, bo te domyślam się że są winylowe. Przy takich z regóły występuje problem z wózkami przy pierwszym lub ostatnim kole - są zadarte do góry jak u ciebie. Sorki, ale jak dla mnie to model powinien być w wrasztacie. No i zdjęcia do klikania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Ok, rozumiem. Ja będę model brudził do dioramy bo on jest jeszcze nie skończony. Więc poprawię błędy. I jeszcze chciałem dodać, że nie jestem doświadczonym modelarzem. I od ciebie się uczę . Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Wstawiaj do warsztatu i pomożemy! Wash, czy cieniowanie w każdym modelu obowiązkowo, więc czym prędzej dawaj to do warsztatu, i przeczytaj artykuł o washu na naszym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzięki xdamian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 bazylms coś mi się zdaje ze te gąski nie były wymieniane składałem ten model i to guma jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Masz rację, Jakub napisał że je chcę wymienić na Dragonowskie i dlatego pisałem że to dobry pomysł bo te co ma teraz na zdjęciach są zestawowe tzn. kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Widać wiele niedomalowań. M.in. wokół jarzma km-u i nitowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Koledzy dzięki za porady i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 światła niepomalowane, a gdzie te uchwyty na włazy w przodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam! Ładny model i podoba mi się. Jednak bardziej będzie mi się podobał jak go skończysz. Dla mnie modelik jest dopiero wstępnie pomalowany i stanowi świetna bazę do dalszej "walki". Przede wszystkim skleiłbym przednie i tylne wózki na stałe. Gąski wtedy ładniej by siadły. Same gąski trochę bym podoginał nad parą. Cały pojazd zaciagnij glossem np: Sidoluxem, a potem pobaw się olejami i pigmentami. Jak to zrobić? Poczytaj warsztaty. Twój Sherman może się jeszcze świetnie prezentować. Popracuj nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzięki za porady marioba, ale ja będę zmieniał gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi