pan_piotrek Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Imię: Piotr Lat: 24 Staż: Na poważnie z 5 lat. Pierwszy model: Tiger I z Italerii, Kolejno potem Stug IV również z Italki , Elefant tej samej firmy, oraz T-34 Dragona. Żaden z tych modeli nie dotrwał do dziś ani nie zachowały się zdjęcia. Służyły za poligon nowych technik. Poza tym sporo samolotów różnych producentów, (głównie plastyk, matchbox, heller) stworzonych w dzieciństwie. A teraz modele od najstarszego: KV-1 Trumpeter Powrót po kilkuletniej przerwie Po raz pierwszy zastosowałem takie techniki jak Wash, zacieki, preshading. Kamień milowy w moim modelarstwie. Dzisiaj leży w pudełku i czeka na ponowne malowanie. JSU-122s Dragon Porażka modelarska, nie został ukończony i wylądował w koszu. Wyszedł brak doświadczenia w składaniu i malowaniu. W wyniku zmywania farby złym rozcieńczalnikiem model uległ zniszczeniu. T-62 Trumpeter Model z którego nie byłem szczególnie zadowolony, trochę kuleję malowanie i brudzing. Leopard 1A2 Italeri Jeden z moich ulubionych modeli. Pierwszy raz użyta blaszka. Na pewno jeszcze wrócę do tematu Leopardów JS-3 Trumpeter Również bardzo przyjemny model w ciekawym malowaniu. Zestawowe gąski zastąpiłem pozostałościami po JSU. T-72 Tamiya Model w produkcji, zawieszony bez terminowo ale czeka na swoją kolej Flakpanzer Gepard Tamiya Ciekawa konstrukcja rodem zza odry. Trochę nie wyszło brudzenie. Leopard 2A4 HobbyBoss Pierwsza winietka, trochę przeróbek w samym modelu. Ogólnie bardzo przyjemnie wspominam pracę nad modelem Niedługo zabieram się za kolejnego K1A1 Academy Koreańczyk w ciekawym kamuflażu. Lubię go za chorągiewki ;) Panzer IV Dragon Kolejny mój ulubiony model, czysta przyjemność z klejenie i malowania. Panther G Dragon Sam model praktycznie skończony trwają pracę nad dioramką. Karl Morser Gerat Trumpeter The Big One. Kolos na gąsienicach. Jak na razie mój najlepszy model. Połowę wagi stanowi zużyta farba i pigmenty No i to tyle póki co. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Każdy coraz lepszy, a Karla pamiętam z warsztatu. Pz.kpfw. IV jak i Pantera też bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Karl zdecydowanie rzadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 A moim zdaniem czwóreczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Zobaczycie, jak T 72 -porządzi! Gratuluję i zachęcam do dalszych prób... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 T-72 to ciężka sprawa zgubiłem instrukcję od zestawu Voyagera i nie mogę ruszyć A nigdzie w necie nie moge znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 I najnowszy urobek: Sherman Firefly Vc 1:35 Tasca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Czaderski JS-3, M4 oraz ta czwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 M10 Achilles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi