Skocz do zawartości

pan_piotrek Pojazdy pancerne w skali 1:35

pan_piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Imię: Piotr

Lat: 24

Staż: Na poważnie z 5 lat.

Pierwszy model: Tiger I z Italerii, Kolejno potem Stug IV również z Italki , Elefant tej samej firmy, oraz T-34 Dragona. Żaden z tych modeli nie dotrwał do dziś ani nie zachowały się zdjęcia. Służyły za poligon nowych technik.

Poza tym sporo samolotów różnych producentów, (głównie plastyk, matchbox, heller) stworzonych w dzieciństwie.

A teraz modele od najstarszego:

KV-1 Trumpeter

Powrót po kilkuletniej przerwie Po raz pierwszy zastosowałem takie techniki jak Wash, zacieki, preshading. Kamień milowy w moim modelarstwie. Dzisiaj leży w pudełku i czeka na ponowne malowanie.

IMG_0158.jpg

JSU-122s Dragon

Porażka modelarska, nie został ukończony i wylądował w koszu. Wyszedł brak doświadczenia w składaniu i malowaniu.

W wyniku zmywania farby złym rozcieńczalnikiem model uległ zniszczeniu.

IMG_0660.jpg

T-62 Trumpeter

Model z którego nie byłem szczególnie zadowolony, trochę kuleję malowanie i brudzing.

IMG_1403.jpg

Leopard 1A2 Italeri

Jeden z moich ulubionych modeli. Pierwszy raz użyta blaszka. Na pewno jeszcze wrócę do tematu Leopardów

IMG_2171.jpg

JS-3 Trumpeter

Również bardzo przyjemny model w ciekawym malowaniu. Zestawowe gąski zastąpiłem pozostałościami po JSU.

IMG_2404.jpg

T-72 Tamiya

Model w produkcji, zawieszony bez terminowo ale czeka na swoją kolej

IMG_3757.jpg

Flakpanzer Gepard Tamiya

Ciekawa konstrukcja rodem zza odry. Trochę nie wyszło brudzenie.

IMG_3021.jpg

Leopard 2A4 HobbyBoss

Pierwsza winietka, trochę przeróbek w samym modelu. Ogólnie bardzo przyjemnie wspominam pracę nad modelem

Niedługo zabieram się za kolejnego

IMG_3462.jpg

K1A1 Academy

Koreańczyk w ciekawym kamuflażu. Lubię go za chorągiewki ;)

IMG_4431.jpg

Panzer IV Dragon

Kolejny mój ulubiony model, czysta przyjemność z klejenie i malowania.

IMG_3943.jpg

Panther G Dragon

Sam model praktycznie skończony trwają pracę nad dioramką.

IMG_4508.jpg

Karl Morser Gerat Trumpeter

The Big One. Kolos na gąsienicach. Jak na razie mój najlepszy model. Połowę wagi stanowi zużyta farba i pigmenty

IMG_48281024.jpg

No i to tyle póki co. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...