Dart Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Siemka, Wziąłęm się ostatnio za Madzię RX-7 od Tamiyi. Zawsze chciałem zrobić model MAzdy z Tokyo Driftu, a więc jak Madzia wpadła w moje ręce postanowiłem, że to będzie ten model. Sama Madzia od Tamki jest wybrakowana. Będę musiał zrobić podsufitkę oraz uchwyty drzwiowe, bo są zupełnie płaskie. Licznik będzie fabryczny (jedyna kalka, która zostanie ) Kalki są już zamówione i projektuje je mój znajomy. Inbox: Dash panel hood: Znajdzie się tam ekran Alpine. Wczoraj zacząłem rzeźbić w hipsie i na razie efaktów nie ma. Oryginał: Cdn. Pozdrawiam, Kuba Ktoś wie jak gdzie mam zdobyć felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PieciaDoriDori Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 To siadam w pierwszym rzędzie ;) Gdyby nie ten film, nie pokochałbym driftingu i jdm-u Czekam z niecierpliwością na postępy. Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Projekt niemal samobójczy ale ciekawy jestem co z tego wyjdzie, będę obserwował Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Projekt niemal samobójczy Jeszcze mnie nie znasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Jako wielki fan RX-7 mocno kibicuję. Sam tez będę robił ten model, ale jeszcze nie teraz. Mam nadzieję że zdobyłeś dużo dokumentacji zdjęciowej Co do felg - zapraszam na PW. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 A ja szczeże to tokyo drfitu nie ogladałem (nie bijcie mnie ) więc samochodu oprócz fotek to nie znam. Ciekawie się zapowiada, oj ciekawie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Tutaj jest warsztat z budowy podobnej sztuki http://forum.spc.org.uk/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=7497&hilit=VeilSide trzeba się tylko zalogować na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Tutaj też znalazłem przydatny filmik. http://www.youtube.com/watch?v=Yut7rcqaswU&feature=related Na 1:25 przy kole jest taka blaszka ( link: http://veilside-nagoya.com/shop/html/products/detail.php?product_id=816 ) Wiecie czy w tej z filmu też takowa była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Chodzi o ten prostokącik obok tylnego koła pod drzwiami? Bo przy przednim kole to na 100% jest kierunkowskaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) Ten przy tylnim. Dałem link do filmu. EDIT: Ta mała blaszka kosztuje jedyne 150zł za sztukę a logo 300zł) Edytowane 12 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 W tej z "Tokio Drift" też musiała taka być bo body było oryginalne VeilSide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Dzięki. Musiałem do kalek dodać. Na razie efektów prac nie ma, bo ktoś mi zgubił śrubkę do mocowania narzędzi w Dremelu i dopiero jutro jadę do Leroy Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 No okej, czekam z niecierpliwością na jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Zdjęcia mam, ale okazało się, że Imageshack na iPhone nie daje linków do forum... Idiotyczny program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 No, ja również jestem strasznie ciekawy tych zdjęć bo projekt wybrałeś sobie trudny. Zrobić taki bodykit od podstaw - nie lada wyzwanie. Co do zdjęć - wypróbuj photobucket.com. Świetna stronka. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Zdjęcia mam, ale okazało się, że Imageshack na iPhone nie daje linków do forum... Idiotyczny program. Ale jeżeli otworzysz samo zdjęcie - na cały ekran i potem skopiujesz link i wstawisz w tagi to chyba powinno zadziałać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Moze później spróbuję. Teraz kalki... UWAGA TO NIE ŻART! Kalki... EDIT: Nie to nie paint! To Corel!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 a gdzie foty? relacje tekstowe w XXI wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Oto zdjęcia: Usuwam światła i do jutra ich nie będzie. Jak widać po bokach przykleiłem kawałki polistyrenu. Według moich obliczeń wynika, że z każdej strony powinienem dodać 1 cm. Dodatkowo złożyłem na sucho wnętrze. Fotele jeszcze przerobię (VS D1 R Black/Black (CARBON) i chyba zrobię odlewy. Kierownica nowa (jeśli ktoś ma jakąś sportową na zbyciu proszę o PW) oraz gałka biegów VS typu R II w kolorze czerwonym. Pedały Racing Foot Pedal MT Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Tą lampę to wykroiłeś jak rzeźnik siekierą….. Zdjęcia kiepskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Wiem, że lampa poszła kiepsko, ale to poprawię po to tylko są rysy takie (nie z mojej winy). Do dzisiaj wytnę dobrze. Co do zdjęć nie wiem dlaczego tak wychodzą. Poprzednim razem używałem tego samego i dobrze wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Używałem tego samego? Aparatu? Żadne z czterech zdjęć jakie pokazałeś nie jest dobre, czytelne. Problemem jest światło i ostrość. Rozwiązaniem ma być światło za Twoimi plecami ewentualnie namiot bezcieniowy, aparat na statywie i 100 prób wybierasz najlepsze. Jak na razie praca ma się nijak do ambitnych planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Ma się nijak dlatego, że nie mam narzędzi, bo mi paczka idzie ponad 3 tygodnie. Co do jakości zdjęć rozwiązałem problem. Okazało się, że to wina uploadera na iPhone. Automatycznie zmniejsza jakość obrazu. Aktualizacji też chwilowo nie było i nie będzie, dlatego że mam muszę poprawiać sprawdziany i inne tego typu. Na dodatek do naszej budy przyjechali obcokrajowcy i wiecie. Wszyscy chcą się z najlepszej strony pokazać. Cały budynek pomalowali, imprezę szykują, lekcji nie ma i wszendzie burdel. aproszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Wyrozumiałość wyrozumiałością ale wybacz - tłumaczenie to lekka fikcja. Żadne zdjęcie nie ma ostrości - tu nie ma co zwalać na urządzenia czy programy do hostowania zdjęć. Zdjęcia modeli dla pokazania detali jak i bryły robi się na trybie makro - i nie ma zmiłuj - ma być ostre, wyraźne i pokazywać konkretny obszar modelu na jakim się skupiasz. Skoro nie masz narzędzi to po co zaczynasz? Narobisz sobie tylko więcej szkód niż korzyści - co widać po "wyrżniętej" osłonie lampy. Modelarstwo to hobby dla cierpliwych. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 W trakcie pracy kwint mi się rozwalił w Dremelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi