Skocz do zawartości

SdKfz 251/17

TAPIR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pewną zagłostkę mianowicie zabieram się za klejenie modelu w temacie i pytanko ktoś posiada jakieś fotki tego pojazdu z rejonów włoch, czy też afryki generalnie pustyni ??

Pzdr MT

Myślisz że to będzie szary kolor czy piaskowy tego pojazdu ??

Od jutro działam.

Panzregrau/czyli szary

A co do modelu, jeśli jest taka możliwość jestem za tym aby skleić go z opuszczonym pancerzem (to model pojazdu którego pokazałem wyżej)

msd251x171.jpg

To będzie i jest AFV niestety..

No to będzie szary w takim razie ;p Chociaż jeszcze musze to przemyśleć bo figury mają być takie :

http://www.fieldsofglorymodels.co.uk/SdKfz251/17-Crew-Herman-Goring-Division-1/35th-scale-resin-kit-four-figure-set

I czy to nie będzie dziwnie wyglądać na podstawie piaskowej ;p

No dobra to coś się wykombinuje w takim razie ;p Podstawa dioramy generalnie już jest ale chwilowo jeszcze nie mam jak pokazać ;p

Nie większość pojazdów z poczatkowego rzutu do Afryki była szara,malowano je czasem na miejscuna piaskowy lub piskowy zdobyczny.Generalnie szary nie będzie aabsolutnie błędny.Pozdrawiam Krzysiek.

A czy brały udział w walkach w Afryce?

A czy brały udział w walkach w Afryce?

Ciężko powiedzieć na 100%.

Były w tym czasie w jednej kompanii plot pułku General Goring, ale czy akurat w Afryce? Po zdjęciach ciężko poznać, bo krajobraz z Tunezji i Włoch pomylić łatwo. Po raportach? Też ciężko, bo wymieniają samobieżne 20 mm i zgaduj teraz czy chodzi o SdKfz 251 z Flakiem, czy SdKfz 10/4.

To w ogóle dość tajemniczy pojazd. Nie ma też 100% pewności ile ich powstało.

Zresztą oznaczenie tej wersji jako SdKfz 251/17 też jest nieprawidłowe. SdKfz 251/17, to wersja z Schwebelafette, a nie ta "improwizacja" (pisze o tym Jentz).

Hmm

Powiem tak, mój mały trick przy cieniowaniu to zawsze maluje wpierw kolorek bazowy bez jakiejś taśmy itp. potem przy użyciu hmm wizytówki ;p maluje jaśniejszym a potem jak potrrzeba to jeszcze tak samo ciemniejszym. Malując tego esdeka nic nie oklejałem tylko aero z ręki

Jak będziesz chciał dokładniejszy opis to mogę fote strzelić przy malowaniu kubelwagena bo tak samo będzie ;D

To w ogóle dość tajemniczy pojazd. Nie ma też 100% pewności ile ich powstało.

Zresztą oznaczenie tej wersji jako SdKfz 251/17 też jest nieprawidłowe. SdKfz 251/17, to wersja z Schwebelafette, a nie ta "improwizacja" (pisze o tym Jentz).

Dadawano do tego "Luftwaffeausfürung"