TAPIR Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Witam. Mam pewną zagłostkę mianowicie zabieram się za klejenie modelu w temacie i pytanko ktoś posiada jakieś fotki tego pojazdu z rejonów włoch, czy też afryki generalnie pustyni ?? Pzdr MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Zasiadam i kibicuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Myślisz że to będzie szary kolor czy piaskowy tego pojazdu ?? Od jutro działam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 To będzie Dragon czy AFV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Myślisz że to będzie szary kolor czy piaskowy tego pojazdu ?? Od jutro działam. Panzregrau/czyli szary A co do modelu, jeśli jest taka możliwość jestem za tym aby skleić go z opuszczonym pancerzem (to model pojazdu którego pokazałem wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 To będzie i jest AFV niestety.. No to będzie szary w takim razie ;p Chociaż jeszcze musze to przemyśleć bo figury mają być takie : http://www.fieldsofglorymodels.co.uk/SdKfz251/17-Crew-Herman-Goring-Division-1/35th-scale-resin-kit-four-figure-set I czy to nie będzie dziwnie wyglądać na podstawie piaskowej ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Nie większość pojazdów z poczatkowego rzutu do Afryki była szara,malowano je czasem na miejscuna piaskowy lub piskowy zdobyczny.Generalnie szary nie będzie aabsolutnie błędny.Pozdrawiam Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 No dobra to coś się wykombinuje w takim razie ;p Podstawa dioramy generalnie już jest ale chwilowo jeszcze nie mam jak pokazać ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Nie większość pojazdów z poczatkowego rzutu do Afryki była szara,malowano je czasem na miejscuna piaskowy lub piskowy zdobyczny.Generalnie szary nie będzie aabsolutnie błędny.Pozdrawiam Krzysiek. A czy brały udział w walkach w Afryce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 A czy brały udział w walkach w Afryce? Ciężko powiedzieć na 100%. Były w tym czasie w jednej kompanii plot pułku General Goring, ale czy akurat w Afryce? Po zdjęciach ciężko poznać, bo krajobraz z Tunezji i Włoch pomylić łatwo. Po raportach? Też ciężko, bo wymieniają samobieżne 20 mm i zgaduj teraz czy chodzi o SdKfz 251 z Flakiem, czy SdKfz 10/4. To w ogóle dość tajemniczy pojazd. Nie ma też 100% pewności ile ich powstało. Zresztą oznaczenie tej wersji jako SdKfz 251/17 też jest nieprawidłowe. SdKfz 251/17, to wersja z Schwebelafette, a nie ta "improwizacja" (pisze o tym Jentz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Wg tego co pisze Jentz w "Panzertacts 12" ,9 sztuk było w Tunezji przydzielone do 18 Batterie Flak Regiment HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Postępy prac można looknąć tutaj -> http://afv-diorama.blogspot.com/ Jestem otwarty na pomysły ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 No i maźnięty : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Cieniowanie fajne ,jak robiłeś ten CM ,maskowałeś taśmą czy inny sposób? Edytowane 16 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Witam. Bardzo ładnie zmalowany. Śledzę dalej, bo zapowiada się świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Hmm Powiem tak, mój mały trick przy cieniowaniu to zawsze maluje wpierw kolorek bazowy bez jakiejś taśmy itp. potem przy użyciu hmm wizytówki ;p maluje jaśniejszym a potem jak potrrzeba to jeszcze tak samo ciemniejszym. Malując tego esdeka nic nie oklejałem tylko aero z ręki Jak będziesz chciał dokładniejszy opis to mogę fote strzelić przy malowaniu kubelwagena bo tak samo będzie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Jak bys mógł to daj fotkę z malunku Kibla. co prawda bardziej wolę klasyczne cieniowanie /preszajding i rozjaśnienia środków elementów/ ale i CM chciał bym spróbować Edytowane 16 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Ok ok spox coś się pomyśli :] Czemu wszyscy mówią w ogóle CM? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Color Modulation bo tak ta technika się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 To w ogóle dość tajemniczy pojazd. Nie ma też 100% pewności ile ich powstało. Zresztą oznaczenie tej wersji jako SdKfz 251/17 też jest nieprawidłowe. SdKfz 251/17, to wersja z Schwebelafette, a nie ta "improwizacja" (pisze o tym Jentz). Dadawano do tego "Luftwaffeausfürung" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi