ciamacz Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Cześć, co raz widzę jak obklejacie okna modeli taśmą maskującą przed malowaniem. Jak to robicie, że jest tak precyzyjne? P.S. Wiem, że jest coś takiego jak maskol, ale wolę taśmy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 W zdecydowanej większości naklejamy kawałek taśmy na szybę i docinamy tak, jak biegną ramy. P.S. Nie musisz odgrzewać kotletów sprzed prawie 4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Przygotuj sobie cienkie paski z tasmy maskujacej np: Tamiya. Oklejasz wzdluz ramek, a potem tylko wypelniasz srodek wiekszymi kawalkami tasmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciamacz Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Idea jest prosta, ale jak dopasować rogi, które często są zaokrąglone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciamacz Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 W zdecydowanej większości naklejamy kawałek taśmy na szybę i docinamy tak, jak biegną ramy. Tak, próbowałem, ale zazwyczaj nie wychodziło mi równo, bo albo ciąłem po ramce, albo zjeżdżałem na szybkę P.S. Nie musisz odgrzewać kotletów sprzed prawie 4 lat. Racja, dlatego założyłem nowy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Jezeli chodzi o zaokraglone rogi, to zazwyczaj biore wykalaczke i "dopasowuje" tasme zeby wpasowala sie w kontur, potem delikatnie skalpelem docinam w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Na łukach dobrze układa się taśma izolacyjna. Można np. nakleić szeroką na szybę i skalpelem uciąć cienki pasek, albo pochodzić po sklepach czy na necie poszukać taśmy cienkiej 3M 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi