duszek Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Witam Mam problem z EW-770. Chodzi o to że bulgocze farba czy zmywacz w zbiorniczku na farbe. Zastosowałem się do rad na Tajniki modelarstwa i nic to nie pomogło. Założyłem kaftanik z maskolu wokół dyszy. W ogóle wczoraj wrzuciłem aerek do cleanluxa aby się oczyścił. A tu masz jest jeszcze gorzej. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Mam czasem podobne problemy w swoim aerku. Wtedy odpowiednio ustawiam igłę tzn. bardziej lub mniej "wpycham" ją w aerograf. Trzeba tylko wyczuć, by nie bulgotało w zbiorniczku, a jednocześnie nie lało się z dyszy. W moim wypadku zawsze pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Też miałem ten problem, zerwij maskolową uszczelkę i wykonaj nową, odkręć całą część przednią i sprawdź uszczelki tą w kanaliku i tą na wykręconej części, jeśli to nie pomoże to ja wymiękam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Odpowiedź na twój problem była na forum podana kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 A z innej beczki. Czy podczas czyszczenia aerografu może być w aerografie igła czy podczas czyszczenia zbiorniczka trzeba ją usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Może, ale musisz sam zobaczyć, czy wszystko w środku jest potem czyste. Jeśli nie to powinieneś igłę wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Ale od samego gmerania w zbiorniczku kiedy jest igła to nic się nie stanie? Chodzi mi tu konkretnie o igłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Sorki że się możę powtarzam ale to tak dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Bosz... Wycierasz papierowym ręcznikiem wnętrze zbiorniczka, nalewasz rozcieńczalnika tak z 1/2 zbiorniczka, puszczasz bańki wylewasz, nalewasz jeszcze raz, starym pędzelkiem czyścisz ewentualne pozostałości farby w zbiorniczku (nie, igle się nic nie stanie ), wylewasz, nalewasz jeszcze ok 1/4, cofasz iglicę aż skapnie z dyszy kropla/dwie, odkładasz na chwilę (w tym czasie możesz posprzątać biurko np. , no powiedzmy na minutę) puszczasz bańki i wypsikowujesz zawartość, wyciągasz igłę, gdy jest czysta wkładasz z powrotem i aerograf na półeczkę, jeśli nie, przecierasz szmatką (uważaj na paluchy bo bardzo boli ! ) skręcasz i przepłukujesz jeszcze raz, po czym sprawdzasz jeszcze raz, ot cała filozofia. Nie używaj Cleanluxu do aerka bo Ci chrom zje i nie będzie ciekawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi