kolekcjonermodeli Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Cześć Rozlała mi się na fotel taki miękki do komputera farba Pactra. Czym to teraz z czyścić ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Raczej już nie zejdzie, jeśli jest jeszcze świeża spróbuj spirytusem/denaturatem, a jak nie da rady to wodą z mydłem. Jak to nie da rady to raczej już ratunku nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 nie narzekaj... mi się wosk rozlał na taki fotel.. ale jeśli masz możliwość to możesz zdjąć materiał i dać do prania (jeśli to nie skóra) ew. wymienić na nowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Na wosk to kładziemy szmatke i żelazkiem przykładamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 nie narzekaj... mi się wosk rozlał na taki fotel.. Co wy wiecie o brudzeniu.... mnie się niebieska emalia Humbrola na dywan wylała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Mi na parkiet... Mi pomógł ręczniczek papierowy + najpierw aceton (zmywacz do paznokci może być) a potem ciepła woda, czyli robimy dwie warstwy. Co do tkanin to ja od razu lecę po ręcznik i ciepłą wodę i ok. 60% zejdzie, a reszta w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Mi pomógł ręczniczek papierowy + najpierw aceton(...) Mi pomogła wymiana dywanu Wracając do tematu krzesła obrotowego/komputerowego - spróbuj kupić albo raczej zmierz wymiary siedzenia i uszyją ci pokrowiec na to, czy to skórzany czy materiałowy to już sam sobie wybierz w zakładzie/ u krawca czy gdzieś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Olej to. takie rzeczy są nie do uniknięcia. Mi się kiedyś maskol wylał. Żadna chemia go nie ruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 spróbuj cleanluxem do sido, powinno puścić /tylko sprawdz w niewidocznym miejscu czy nie odbarwi materiału/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Wydaje mi się,że plamy z maskolu nie powinno się ruszać. Maskol wyschnie i po prostu oderwie się płat.Takie moje zdanie. Co do fotela spróbuj debondera na patyczku do uszu/szmatce albo jak mówi robert cleanuxa.. Wielka ta plama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjonermodeli Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Podłużne: 4 cm x 1 cm i 2cm x 2 cm Spróbuję Cleanluxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Wydaje mi się,że plamy z maskolu nie powinno się ruszać. Maskol wyschnie i po prostu oderwie się płat.Takie moje zdanie.Co do fotela spróbuj debondera na patyczku do uszu/szmatce albo jak mówi robert cleanuxa.. Wielka ta plama? niekoniecznie. też na to liczyłem. tak się wżarł, że nic go nie ruszało. A dywan był gęsty, ciemny i z dosyć długimi kudłami. Taki dywanowy potwór co to zaginionych części nigdy nie oddaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Na wosk to kładziemy szmatke i żelazkiem przykładamy tak też uczyniłem, ale zostały ciemne plamy na materiale i to mam teraz stołek w łaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi