K_Mazur Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 CZeść.Dziś chciałem pokazać wam mojego mustanhga, model nawet dobrze sie skladlo gdzieniegdzie szapchli poszlo ale w malych ilosćiach. Walka z metalizerami bardzo ciężka i szkoda że ją przegrałem, metalizer pokazał wszystkie niedociągniecia .....na zdjęciach widać jakby na powierzchni wyszła kaszka ale tak nie jest. Na model wrzuciłem kalki z zestawu italeri. Zapraszam do oglądania i komentowania. created by picasa2html.com A przy okazji chciałem sie was zapytać czy do mustanga z italeri są dedykowane blachy??? Widziałem kiedyś warsztat z mustangiem na pwn i tam chyba ktoś miał ale nie mogę znaleźć. http://www.mojehobby.pl/products/F-51D-Mustang.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ogólnie model fajny, ładne zróżnicowanie kolorów blach, ale razi w oczy niezaszpachlowana osłona kabiny i kołpak. Kółko ogonowe jakoś dziwnie chyba wklejone, bo wygląda, jakby samolot dotykał ziemi sterem kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Tak rzeczywiście zapomniałem zaszpachlowac oslone kabinki, kółko zammontowałem zgodnie z instrukcją a kołpak zapomniałem wcześniej dopisać jest nieprzyklejony żeby mógł sie kręcić i czasami tak lekko odstaje jak sie dociśnie palcem jest już ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Z tym kółkiem to pewnie wina białego tła. Nie wiadomo, w którym miejscu model na nim stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Z tym kólkiem ogonowym ten zestaw w ogóle tak ma, a tutaj autor chyba coś kombinował z goleniami podwozia główmego, bo są zbyt wysokie. Stąd ster kierunku "orze podłoże". Podobnie nieudana poprawka skrzydłowych km-ów. W ogóle nie przypominają tych z P-51... Z innych rzeczy to osmalenia km/wydechów niezbyt udane. Ale ogólnie całkiem przyjemny dla oka Mustang, widać sporo ambicji, ale zabrakło jeszcze umiejętności i dokładności złożenia. Rokowania w kolejnych modelach są całkiem dobre! Gdybyś kopcok chciał jeszcze kiedys popełnić P-51D, to zdecydowanie polecam wzorcowy zestaw Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi