Skocz do zawartości

T-34/85 Zviezda - powrót z zaświatów

drago101

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wsparcie ale to jeszcze bardzo daleka droga. Utknąłem na kadłubie. Jak to Zvezda, uproszczony bardzo mocno. Siatka nad żaluzjami silnika jedynie paskudnie zaznaczona. Albo skorzystać z blaszek (czego nigdy do tej pory nie robiłem bo kiedyś ich najzwyczajniej nie było) albo może komuś została po wymianie na blaszki osłona żaluzji z innego modelu wyposażona w siatkę. No można jeszcze wyciąć te ze Zvezdy i zastąpić siatką (ale to już ponad moje siły - wysiadam).

Drago- blaszki fajna żecz

Tomek olej na razie blaszki i kombinacje z wycinaniem siatki /tak naprawde to trzeba by było cały ten element /klapę/wymienić na Aberową, zostaw jak jest ,zaznaczysz ładnie łoszem i będzie git.

A o malowanie nie przejmuj się bazę trącimy aerkiem a resztę pobawisz sie sam

Nie forsuj jej - nie warto czekac kilkanaście tygodni na powrót do formy. Spokojnie, szybko ci idzie. Niektórzy nawet z dwoma sprawnymi tak nie umieją (pewno to kwestia talentu i doświadczenia).

No po takiej dziesięcioletniej przerwie to miał bym ochotę wszystkie sroki za ogon chwycić, ale sam widzę, że to nie takie proste. Powiem szczerze, że były momenty kiedy korzystałem z pomocy syna i tylko uwaga nie śmiejcie się - teściowej. Ciężko, po prostu ciężko. Nadgarstek i palce bolą po takiej sesji niesamowicie. Już wiem z pewnością, że kombinowanie przy przy waloryzacji modeli z np blaszkami czy jakimiś żywicami gdzie trzeba je porządnie dopracować są nie dla mnie. Przekracza to moje możliwości. Pozostają zatem modele "prosto z pudła", ale i to mnie cieszy. Jeszcze do niedawna myślałem, że i to jest niemożliwe. Teraz wiem, że lepiej lub gorzej ale mogę. I tu największe ukłony w stronę Roberta. To tak w zasadzie dzięki niemu uwierzyłem w siebie i będzie musiał mi jeszcze dużo, dużo pomóc.

• 2 weeks later...

Aerograf dasz radę obsługiwać lewą ręką. Przy kamuflażu będzie trudniej, ale trzeba ćwiczyć. Cięcie nożyczkami to faktycznie problem, kup sobie specjalne nożyczki dla mańkutów, to bez problemu będzie Ci szło cięcie lewą ręką. Jeżeli nie będziesz narzucał sobie zbyt dużego tempa to właśnie modelarstwo jest w stanie uruchomić prawą rękę. Powodzenia i trzymaj ten poziom co obecnie.

Dzięki za wsparcie, ale już niestety muszę odpokutować swoją nadgorliwość. Najzwyczajniej w świecie zbytnio przeforsowałem się przy tej robocie. W tej chwili o malowaniu nawet nie myślę, a już samodzielnym to całkowicie. Jest oczywiście nieoceniony Robert i na jego pomoc mogę liczyć zawsze.

• 2 months later...