krystyna_z_gazowni Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Za delikatną namową kolegów z Koszalina postanowiłem ruszyć z powyższym warsztatem. Nie wstawię już standardowego in-boxa na wejściu (ale coś w tym stylu) bo pracę już zacząłem. Samolocik zamierzam wypacykować w barwach 7 Samodzielnej Eskadry Łącznikowej i raczej w standardowej wersji kolorystycznej góra-zieleń, dół-błękit. Jak do tej pory, zaopatrzony jestem w dobre chęci i kalki SP-DECAL, a na dzień dzisiejszy czekam na blachy Parta. Jak (ledwie) widać na fotkach przeryłem linie podziału i zacząłem malować wnętrza - choć teraz czekam na te wspomniane blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garrett Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 O'rety- piaskowy plastik. Heller tłucze ten model wciąż w ten sam sposób od wielu lat, bo swój egzemplarz mam tak jakoś od 94 r. [ w międzyczasie utraciłem owiewkę:( są chyba Squadrona ale w cenie nowego Taifuna, ech] Ładne linie podziału, jaką technikę kolega wypracował aby osiągnąć taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Karta kredytowa, rylec trupmka, worek przekleństw i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 A proszę Krystyny - gdzie ten NORD z podpisu? Brawo za wybór rodzimego malowania - mimo, że w sposób oczywisty jest mniej ciekawe od wielu niemieckich. To trzeba będzie nadrobić detalem. Linie do dopieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Efendi słuszne twe słowa. Oczywiście, że są do dopieszczenia, myślę że na to przyjdzie pora po sklejeniu całości i ewentualnej szpachli. AAAA Nord.... nie dosłyszałem pytania... próbowałem swoich sił w konkursie na innym forum ale musiałem zawiesić klejenie na kołek. Jednym z warunków było embargo na publikację na innych forach. No ale jak kolega prosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi