Banny Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Ten profil pochodzi z ksiązki Luftwaffe Colours, Battle of Britain - Phase Two - August-September 1940. Jest tam także jedna niezbyt duża fotka, ale zapewne tą właśnie widziałeś. Będę zaglądał. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Mam ten model w swojej kolejce i to w skali 1:32, przeraża mnie ten kamo przejścia między plamami są makabryczne; nie mam pojęcia jak to malować; fajnie by było gdyby Twój warsztat pokazał dokładnie jak to będziesz malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Jak narazie to wszystko ok.Kolor kokpitu poprawiłes to nie ma do czego sie przyczepic. Nie zapomnij wywiercic otwor na antene na górze kadłuba- zaraz nad krzyzem (4 panel od kabiny w strone ogona).Powodzenia w pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Obicia na okaptowaniu silnika wyszły nieźle moim zdaniem. Napisz kilka słów więcej odnośnie metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 No i jak bedzie zmiana kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 ...Żółte lotki przetarłem pasta polerską tamyia + szczoteczka do zębów dało to myślę całkiem fajny efekt... To nie lotki, to klapy, ale efekt rzeczywiście niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Oooo! Cześć Karol! Cieszę się się żyjesz i miewasz się dobrze, a nawet wróciłeś do modelowania! A wiesz, że takie "szlaczki" to ja ostatnio z powodzeniem macham pędzlem? Tylko że sprawdza sie to w 1/72. Przy 1/48 musisz jednak podciągnąć wykonanie kreski na aero... Wyszło ciut przygrubo. Tak w ogóle to ja maluje zawsze przy stałym ciśnieniu. Od czasu jak kupiłem kopresor mam ustawione 2 atmosfery i tego się trzymam. W każdym razie czekam na gotowy model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Wybacz Karolu, ale żyłka psuje efekt... A sam Messerek ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Wybacz Karolu, ale żyłka psuje efekt... A sam Messerek ładny Żyłka masakra już w ksozu wylądowała:) i słusznie Mietek wygląda bardzo fajnie ,aż wyciągnąłem z pudła zaczętą FW 190 i aż mnie korci że by zacząć malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi