Modelarz Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Cześć Modelworkowcy ! Ostatnio zbyt rzadko zaglądam na to forum, wypada się poprawić, najlepiej założyć warsztat Wybrałem podstawowy czołg Chińskiej Armii Ludowo-Wyzwoleńczej: źródło: http://china-defense.blogspot.com/2010/05/type96-upgrade-proposal.html Dodatki mam w szafie więc nie muszę niczego kupować: Friule od T-55 i lufę RB od T-72 (125mm 2A46). Podoba mi się ten czołg – Chińczycy potrafią umiejętnie kopiować Jeszcze go nie mam, czekam na pocztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Malowanie jak na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Fajny temat ,tank taki mix;leosia ,55 i 72 ,żółci ludzi mają pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Sympatyczna Pani Listonosz przyszła z czołgiem: bazylms, malowanie jak na zdjęciach, w sumie to nie mam wyboru - kamuflaże są standaryzowane. Są gdzieś zdjęcia tych tanków w paradnym pikselowatym malowaniu ale do niego musiałbym chyba założyć inne gąsienice (z gumowymi nakładkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Model fajny tez mam ale kamo pikselowe to ZTZ99 ten typ miał raczej plamiaste,niwe spotkalem tego czołgu w pikselach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 piekielny84, sporo jest zdjęć Type-96 w takim kamuflażu, np. : Ale paradnego czyściocha przecież nie będę robił, poza tym - jak już wspomniałem - mam inne gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Hmm...ale to jest ZTZ 99 przyjżyj się dokladnie po za tym za ZTZ99 wprowadzono digital camo aby odseparować(odróżnić) go od ZTZ 96 i uczynić z 99 czołg bardziej specjalny.Zresztą wszystkie 96 są przerabiane do 99 więc naprawdę ciężko odrożnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Nie zgadzam się w 100 %. 1. Zerknij na grille i wygląd płyty nadsilnikowej, na koła i odstępy między nimi, na... całą resztę. To jest Type-96A (zwany też type-96G). 2. Digital camo jest malowane na przeróżnych chińskich czołgach, nic specjalnego, póki co jest to ich paradne malowanie. 3. Nie przerabiają 96 na 99 ponieważ się nie da. ZTZ-96 przerabiają na ZTZ-96A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Czytałem gdzieś na necie że tak właśnie robią przez zmianę armaty i dodanie dodatkowego pancerza ale może źle zrozumiałem bo po niemiecku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Znalazłem w sieci ciekawe zdjęcia - fartuchy i błotniki zdjęte, jeden rząd kostek z przodu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Świetnie, gąski prezentują się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam. Świetnie wygląda z tymi gąskami. Dawaj dalej, bo ten czołg mi się na prawdę podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi