Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Modelworkowcy !

Ostatnio zbyt rzadko zaglądam na to forum, wypada się poprawić, najlepiej założyć warsztat

Wybrałem podstawowy czołg Chińskiej Armii Ludowo-Wyzwoleńczej:

Type96G_1258779289_34942.jpg

Type96G_1258779289_14850.jpg

źródło: http://china-defense.blogspot.com/2010/05/type96-upgrade-proposal.html

Dodatki mam w szafie więc nie muszę niczego kupować: Friule od T-55 i lufę RB od T-72 (125mm 2A46).

Podoba mi się ten czołg – Chińczycy potrafią umiejętnie kopiować

Jeszcze go nie mam, czekam na pocztę.

Napisano

Sympatyczna Pani Listonosz przyszła z czołgiem:

ztzbrr.jpg

bazylms, malowanie jak na zdjęciach, w sumie to nie mam wyboru - kamuflaże są standaryzowane. Są gdzieś zdjęcia tych tanków w paradnym pikselowatym malowaniu ale do niego musiałbym chyba założyć inne gąsienice (z gumowymi nakładkami).

Napisano

piekielny84, sporo jest zdjęć Type-96 w takim kamuflażu, np. :

ztz96a_main_battle_tank_pla_armed_forces_03.jpg

ztz96a_main_battle_tank_pla_armed_forces_01.jpg

Ale paradnego czyściocha przecież nie będę robił, poza tym - jak już wspomniałem - mam inne gąsienice.

Napisano

Hmm...ale to jest ZTZ 99 przyjżyj się dokladnie po za tym za ZTZ99 wprowadzono digital camo aby odseparować(odróżnić) go od ZTZ 96 i uczynić z 99 czołg bardziej specjalny.Zresztą wszystkie 96 są przerabiane do 99 więc naprawdę ciężko odrożnić.

Napisano

Nie zgadzam się w 100 %.

1. Zerknij na grille i wygląd płyty nadsilnikowej, na koła i odstępy między nimi, na... całą resztę. To jest Type-96A (zwany też type-96G).

2. Digital camo jest malowane na przeróżnych chińskich czołgach, nic specjalnego, póki co jest to ich paradne malowanie.

3. Nie przerabiają 96 na 99 ponieważ się nie da. ZTZ-96 przerabiają na ZTZ-96A.

• 2 weeks later...
Napisano

Świetnie, gąski prezentują się wyśmienicie

Napisano

Witam.

Świetnie wygląda z tymi gąskami. Dawaj dalej, bo ten czołg mi się na prawdę podoba.