michal0281 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Witam wszystkich, model dla mnie czysto rozrywkowy, totalny brak czasu powoduje ze dosc ambitne plany zwiazane z tygrysem ktorego warsztat otworzylem jakis czas temu zostaly zawieszone czasowo, ale ze mialem wewnetrzna potrzebe zrobienia czegos zdecydowalem sie na takiego potworka Model dosc sredniej jakosci, czesci malo, ale jak by ktos chcial to kupujac do niego blaszki, gaski i lufki moglby zrobic bardzo zacny model. Pytanie tylko czy warto, bo jest z niego straszny brzydal. ps lufki krzywo bo niedoklejone pozdrawiam Michal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 A jaki to producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 zapewne Trumpeter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 No faktycznie, zapomnialem napisac ze trumpeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 No i po przerwie nastepna odslona teraz przystapie do przyjemnej czesci pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Kolor gąsienic - dziwny rdzawy i wydechów - za czerwone nie widzi mi się, że ale reszta ładnie zmalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Mam wolne wiec troche moge teraz sie pobawic zwykle do washa stosowalem dark wash od MIG-a. tym razem postanowilem pobawic sie z olejami i efekt wydaje mi sie lepszy ps Krzysku co do wydechow to ten kolor jest tylko jako baza, jak skoncze prace nad wydechem nie bedzie go widac. gaski maja dziwny rdzawy bo naszly juz na nie pigmenty, ale czeka na nie jeszcze kilka kolorkow i moze troche olei no i przetarcia suchum pedzlem tak wiec wydaje mi sie ze jeszcze ich kolor sporo sie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Troche sie bawilem z olejami troche tez suchego pedzla dalem dla obic, chociaz przyznam ze nie bardzo to widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Czy Ty w ogóle zastosowałeś satynowy lakier ? Niestety kalki wyglądają jak kalki. Druga rzecz, gąsienice na styku z kołami powinny świecić stalą, tak jak zęby. Praca z olejami podoba mi się. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Lakieru poszlo kilka warstw lacznie. Z tymi gaskami to faktycznie masz racje, mysle ze trzeba bedzie je przetrzec. A to postepy tzn pigmenty i lekka mgielka z tylu imitujaca pyl. Jesli ktos ma pomysl co jeszcze oprocz tych gasek poprawic to czekam na rady. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Niestety kalki wyglądają jak kalki.Nie wiem co Seb mial na myśli, ale dla mnie są za nowe w stosunku do całego malowania. Przydałoby się je trochę styrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Niestety kalki wyglądają jak kalki.Nie wiem co Seb mial na myśli, ale dla mnie są za nowe w stosunku do całego malowania. Przydałoby się je trochę styrać. Popieram, nawet samymi pigmentami potraktować kalki i nie powinny tak bardzo się odróżniać od reszty pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi