Demonion Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Surfacer jest z puchy i go z 15 minut wachlowałem sącząc ambrozje bogów na pierwszy ogień poszedł kadłub bez zdarzeń a wieża pokazała focha. Ide książke poczytać i podokuczać starej dla odmiany - a sie babsko zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Ide książke poczytać i podokuczać starej dla odmiany - a sie babsko zdziwi A odtłuszczałeś model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Odtłuszczyłem szarym mydłem, poczekałem aż wyschnie i wziołem się do roboty. W chwili obecnej pozostało tylko kilka malusich grudek ale pojawiła się fala przy jednej z krawędzi. Jak wyrychtuje obiad to się za to wezme. A pożniej wypełnianie czernią tego i owego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Odtłuszczyłem szarym mydłem, poczekałem aż wyschnie i wziołem się do roboty. W chwili obecnej pozostało tylko kilka malusich grudek ale pojawiła się fala przy jednej z krawędzi. Jak wyrychtuje obiad to się za to wezme. A pożniej wypełnianie czernią tego i owego. Odkurza, obiad gotuje, kurde złoto nie chopp A KOCIAK FAJNO WYCHODZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 jak juz / ja w ogóle nie myje modeli/ to ciepła woda z odrobina płynu do mycia naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 No to koniec na dziś. Myślę, że w czwartek zacznę nakładać kolor bazowy z jego cieniowaniem. W trakcie oprysku rozlazła się jedna gąska (rozłączenie ogniwa). Jednak ten surfacer to świetny materiał. Darth jednak nie jestem taki super według mej małżonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Nie wiem czy nie za dużo czarnego na wannie ale i tak mało co będzie pewnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Nie wiem czy nie za dużo czarnego na wannie ale i tak mało co będzie pewnie widać. W sumie racja na burcie za mocno mi ręka poszła ale to się rozejdzie podczas rozjaśniania górnych powierzchni. Zresztą pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 z dużo czerniny ale w trakcie nakładania bazy wszystko mozna skorygowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Jak już usiąde do bazy i kamuflażu to planuje działać pod wasze dyktando jak coś nie wyjdzie to będzie wasza wina A tak na poważnie kolor bazowy to Dunkelgelb, elementy barwne to olivegrun i panzer rot braun lub schokobraun (cięzko mi rozgryść symbolike farb z instrukcji) ale to musze sprawdzić w kilku mądrych książkach co leżą na półce. I do tego ambusch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 I do tego ambusch. jak technicznie planujesz rozwiązac malowanie ambusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 Robercie nie mam żadnej maskownicy pod kółeczka wię raczej to będą kreseczki - ciapki lub coś koło tego. Zresztą do tego etapu jeszcze daleka droga i coś się obmyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Co to jest ambusch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2012 Autor Share Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Co to jest ambusch? Typ kamuflażu wprowadzony przez niemiaszków w 1944 charakteryzował się kropkami na kamulażu w kolorze białym lub zółtym na ciemnej plamie i na odwrót ciemne na jasnym. 1 kamuflaż to typowy ambush a 3 to już jego wariacja. A to panterka: Edytowane 10 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Aaa... To to kamo co mi się średnio podoba . Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Aaa... To to kamo co mi się średnio podoba Nie tylko Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Po nałożeniu koloru bazowego i jego miejscowego rozjajśniena chyba udało się zniwelować efekt zbyt mocnego zaczernienia kadłuba. Teraz poczekam na wasze opinie i czy jeszcze cos rozjaśnić a jak bedzie gites to mogę iść po Sido do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Jak dla mnie to fotki do poprawy, nic nie widać na nich. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Jak dla mnie to fotki do poprawy, nic nie widać na nich. ;/ Szkurde robione telefonem, bo aparat na kolonie pojechał ale zobacze czy jest kumpel w bloku obok i za dwa może użyczy PS Kurde dostałem aparat ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Weź sobie kartkę papieru niebieskiego albo białego, nad kartką jakąś lampkę biurową i ustaw w aparacie balans bieli na żarowe. Aparat trzymaj na jakiejś książce i włącz tryb Marko. Powinno byc lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 O żesz kurde... Z kartkami bez problemu z lampką biurową chyba też ale czy ten aparat ma takie funkcje to ja nie wiem bo to taki ciut leciwy sprzęt i po zrobieniu tych zdjęć padły mu baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Musisz troszkę poszperać, nic sie nie stanie. Toć lepiej jest jak sprzęt odkryjesz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Szkurde ostatni raz użyczyłem córce mój aparat. Ide zaraz na zakupy bo jakiś obiad trzeba zrobić by się czarownica nie darła to kupie baterie i pogrzebie w jego funkcjach. PS Na białym tle wychodzą strasznie niewyraźnie. Zdjęcie zrobione w wartości - żywność z automatycznym kontrastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Kurka nie potrafie nic wycisnąć z tego aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Dobrze to wygląda Ale czy te anteny były takie grube? Muszę kupic ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi