Skocz do zawartości

Panther F 1:35 Dragon

Demonion

Rekomendowane odpowiedzi

Surfacer jest z puchy i go z 15 minut wachlowałem sącząc ambrozje bogów na pierwszy ogień poszedł kadłub bez zdarzeń a wieża pokazała focha. Ide książke poczytać i podokuczać starej dla odmiany - a sie babsko zdziwi

• Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Odtłuszczyłem szarym mydłem, poczekałem aż wyschnie i wziołem się do roboty. W chwili obecnej pozostało tylko kilka malusich grudek ale pojawiła się fala przy jednej z krawędzi. Jak wyrychtuje obiad to się za to wezme. A pożniej wypełnianie czernią tego i owego.

Odtłuszczyłem szarym mydłem, poczekałem aż wyschnie i wziołem się do roboty. W chwili obecnej pozostało tylko kilka malusich grudek ale pojawiła się fala przy jednej z krawędzi. Jak wyrychtuje obiad to się za to wezme. A pożniej wypełnianie czernią tego i owego.

Odkurza, obiad gotuje, kurde złoto nie chopp A KOCIAK FAJNO WYCHODZI

20120710_192817.jpg

20120710_192831.jpg

20120710_192847.jpg

20120710_192936.jpg

No to koniec na dziś. Myślę, że w czwartek zacznę nakładać kolor bazowy z jego cieniowaniem. W trakcie oprysku rozlazła się jedna gąska (rozłączenie ogniwa). Jednak ten surfacer to świetny materiał.

Darth jednak nie jestem taki super według mej małżonki.

Nie wiem czy nie za dużo czarnego na wannie ale i tak mało co będzie pewnie widać.

W sumie racja na burcie za mocno mi ręka poszła ale to się rozejdzie podczas rozjaśniania górnych powierzchni. Zresztą pożyjemy zobaczymy.

Jak już usiąde do bazy i kamuflażu to planuje działać pod wasze dyktando jak coś nie wyjdzie to będzie wasza wina

A tak na poważnie kolor bazowy to Dunkelgelb, elementy barwne to olivegrun i panzer rot braun lub schokobraun (cięzko mi rozgryść symbolike farb z instrukcji) ale to musze sprawdzić w kilku mądrych książkach co leżą na półce. I do tego ambusch.

Co to jest ambusch?

Typ kamuflażu wprowadzony przez niemiaszków w 1944 charakteryzował się kropkami na kamulażu w kolorze białym lub zółtym na ciemnej plamie i na odwrót ciemne na jasnym.

31343_115247498515979_107121675995228_88278_2698930_n.jpg

1 kamuflaż to typowy ambush a 3 to już jego wariacja.

A to panterka:

p1.jpg

infra02.jpg

Edytowane przez Gość

20120712_105050.jpg

20120712_105104.jpg

20120712_105115.jpg

20120712_105128.jpg

20120712_105143.jpg

20120712_105158.jpg

Po nałożeniu koloru bazowego i jego miejscowego rozjajśniena chyba udało się zniwelować efekt zbyt mocnego zaczernienia kadłuba. Teraz poczekam na wasze opinie i czy jeszcze cos rozjaśnić a jak bedzie gites to mogę iść po Sido do sklepu.

Jak dla mnie to fotki do poprawy, nic nie widać na nich. ;/

Szkurde robione telefonem, bo aparat na kolonie pojechał ale zobacze czy jest kumpel w bloku obok i za dwa może użyczy

PS

Kurde dostałem aparat ale...

IMG_1221.JPG

IMG_1223.JPG

IMG_1227.JPG

Weź sobie kartkę papieru niebieskiego albo białego, nad kartką jakąś lampkę biurową i ustaw w aparacie balans bieli na żarowe. Aparat trzymaj na jakiejś książce i włącz tryb Marko. Powinno byc lepiej.

Szkurde ostatni raz użyczyłem córce mój aparat. Ide zaraz na zakupy bo jakiś obiad trzeba zrobić by się czarownica nie darła to kupie baterie i pogrzebie w jego funkcjach.

PS

Na białym tle wychodzą strasznie niewyraźnie. Zdjęcie zrobione w wartości - żywność z automatycznym kontrastem.

IMG_1238.JPG