young Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Nie bardzo rozumiem do czego ten srebrny suchy pędzel ale to już twoja decyzja. Ja bym machnął humbrolem 226 całość (oczywiście zostawiając srebrną pokrywę luku) i zielonym jaki sobie wybrałeś pokrywy + ewentualnie jakaś część wewnętrzna (czasem tym kolorem ciągnięto w górę, warto przejrzeć zdjęcia). I tyle. Ten C66 to za jasny jest jak dla mnie, ale to kwestia gustu. Ja dałem MM 1713, który po sido i lakierze półmatowym daje jak dla mnie doskonały kolor. Każdy wybiera co mu się podoba. Ostatnio pisaliśmy o C302... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Borosjeśli chodzi o wnęki goleni w skrzydłach zrobię tak pomaluje je na kolor humbrola który mi poleciłeś o ile jutro go dostanę a późźniej mocno przetrę suchym pędzlem z srebrnej farby Za kilkadziesiat minut wrzucę linka do zdjęć podwozia , wnęk goleni i kół 21. Zobacz dokłądnie jak to wygląda -rzeczywiście nie mam pojęcia co chcesz we wnękach goleni robić suchym srebrnym pędzlem- jak rozumiem to ma imitować obtarcia , przecierki - ale w tym miejscu po co ? Takie zjawiska tam nie zachodziły, orginalny lakier do "gołego Alu" tam się nie zdzierał , ew. możesz zrobić zabrudzenia typu "odpryski błota po deszczu , rozbryzgane krople smaru, zakurzenia itp .rzeczy [ oczywiście w granicach rozsądku -samolot to nie czołg ] Niektóre wnęki goleni na zdjęciach będą tak lekko właśnie ubrudzone , ale nie posrebrzone Jak zdjęcia się załadują wrzucę linka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 9 Lipca 2012 Autor Share Napisano 9 Lipca 2012 Właśnie o takie otarcia i odbicia farby o których napisałeś mi chodziło ale jeśli mówisz że nie występowały to nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Boros - przejdz do tematu 1:1 o " 21 " Wrzuciłem linka ze zdjęciami podwozia i wnęk kół i goleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Mam pytanie czy do konfiguracji z dwoma zbiornikami na zewnętrznych pylonach i jednym pod kadłubem pasują rakiety R-3S i czy malowanie jest takie same jak zaleca eduard czyl w kolorze szarym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Taka konfiguracja jest teoretycznie możliwa. Szare, tzn. co? Rakiety? Mają być flat white wg. instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Instrukcja podaje kolor H 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Wpisuję Gunze H11 (i analogicznie C62) do googla i wychodzi "flat white". Tak jak jest napisane na pierwszej stronie instrukcji Biały, biały, biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Mały problemik się zrobił na białym pasie został mi ślad po kleju z taśmy ktoś może wie jak się go pozbyć model mam już cały pomalowany więc wolałbym coś mniej inwazyjnego niż papier ścierny i ponowne malowanie dodam że maluje Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Panowie muszę usunąć farbę z modelu i zacząć wszystko od zera możecie mi poradzić jak się za to zabrać dodam że używam chemii Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Panowie muszę usunąć farbę z modelu i zacząć wszystko od zera możecie mi poradzić jak się za to zabrać dodam że używam chemii Gunze cleanlux ,zmywacz wamodu do akryli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Ten do olejnych też chyba może być. Wszystko zależysz czy będziesz cały moczył, jak długo itp. Poszukaj na nPWM, powinno być już o tym trochę napisane. Gdy zmywałem swojego Horneta na kilka godzin kładłem mgiełkę z aero rozpuszczalnikiem. Gdy się "wżarł", szczoteczką do zębów zebrałem farbę schodzącą płatami. Cokolwiek nie użyjesz przetestuj najpierw to na czymś innym. Gdy za długo coś takiego będziesz moczył, zmywacze mogą wejść w reakcję z plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Właśnie takie coś mi chodziło po głowie z tym aerografem i tak chyba to zrobię. Korzystałeś z rozpuszczalnika wemodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Tak, tylko już nie pamiętam czy do akryli czy do humbroli. Oczywiście na farby olejne Ponieważ kolega Boros, robi jednak 8009, wrzucam jeszcze jedno zdjęcie z Aeroplana. Pytanie o farbę. Dla mnie to standardowa poremontowa szara odpowiadająca kolorowi Hubrol 127 itp. ktoś sądzi inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Zmywacz Wamodu zmywa acryle(jest do nich dedykowany) ale i emalie. Matowi tylko szkło. Można nanosić pędzlem jak i aerografem. Cleanlux działa podobnie, tylko trochę wolniej. Jeśli chodzi o działanie na plastik, nie jest zbyt agresywny dla powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 No właśnie takie zdjęcie szukałem za zdjęcia kalki i inną pomoc jestem Ci już winien całkiem sporę piwko:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi