Seb Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Witam po "krótkiej" przerwie. Tym razem wybrałem Tygrysa Initiala z serii Smart Kit nr 6600. To już mój 3 Tygrys DML-a (10 w sumie) i po raz trzeci bluzgi latają na lewo i prawo, aż szkoda pisać, dlatego nie zanudzałem budową. Model budowany praktycznie z pudła, ale coś tam dodałem: - metalowa lufa i szekle pochodzą z innego zestawu Dragona, - żywiczne pokrowce, chyba Atak albo Armoscale, - antena i lufa km-u wieżowego (na razie nie zamontowane) RBModel, - lampa i podstawy lamp - Tamiya (delikatniejsze, a lampa dodatkowo wzbogacona blaszkami Voyagera), - podstawy świec dymnych - Voyager, - uchwyty, przewody lamp i świec dymnych - druty - dodałem też kilka spawów. Model gotowy do malowania, zapinki dodane będą później, po wklejeniu narzędzi. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Jak Seb dał się do budowy Tygrysa to obowiązowo trzeba popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Jak już mówiłem super model, fajnie że temat założyłeś będę obserwować. Którą jednostke budujesz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 6, 2012 Author Share Posted July 6, 2012 Którą jednostke budujesz ? "123" s.Pz.Abt. 502 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Nie wiem czy to znasz ale poczytaj może być pomocne: http://tiger1.info/models/products/DR6600 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 6, 2012 Author Share Posted July 6, 2012 Nie wiem czy to znasz ale poczytaj może być pomocne:http://tiger1.info/models/products/DR6600 Stronę znam, ale już nie zaglądam, przy tylu Tygrysach wiem co jest skopane. Mógłbym tu długo pisać co poprawiłem, ale przy poprzednich warsztatach tygrysów DML-a pisałem. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Nie wiem czy jest sens psioczyć na Dragona, który pod wzgledem detalu i poprawności jest praktycznie idealny. Lepsza Tamiya, gdzie trzeba dorobić ze sto spawów i zakupić zestawy waloryzujące żeby to miało ręce i nogi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 6, 2012 Author Share Posted July 6, 2012 Nie wiem czy jest sens psioczyć na Dragona, który pod wzgledem detalu i poprawności jest praktycznie idealny. Lepsza Tamiya, gdzie trzeba dorobić ze sto spawów i zakupić zestawy waloryzujące żeby to miało ręce i nogi? Masz rację, nie ma co narzekać Podkład: Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts