Seb Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam po "krótkiej" przerwie. Tym razem wybrałem Tygrysa Initiala z serii Smart Kit nr 6600. To już mój 3 Tygrys DML-a (10 w sumie) i po raz trzeci bluzgi latają na lewo i prawo, aż szkoda pisać, dlatego nie zanudzałem budową. Model budowany praktycznie z pudła, ale coś tam dodałem: - metalowa lufa i szekle pochodzą z innego zestawu Dragona, - żywiczne pokrowce, chyba Atak albo Armoscale, - antena i lufa km-u wieżowego (na razie nie zamontowane) RBModel, - lampa i podstawy lamp - Tamiya (delikatniejsze, a lampa dodatkowo wzbogacona blaszkami Voyagera), - podstawy świec dymnych - Voyager, - uchwyty, przewody lamp i świec dymnych - druty - dodałem też kilka spawów. Model gotowy do malowania, zapinki dodane będą później, po wklejeniu narzędzi. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Jak Seb dał się do budowy Tygrysa to obowiązowo trzeba popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Jak już mówiłem super model, fajnie że temat założyłeś będę obserwować. Którą jednostke budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Którą jednostke budujesz ? "123" s.Pz.Abt. 502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Nie wiem czy to znasz ale poczytaj może być pomocne: http://tiger1.info/models/products/DR6600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Nie wiem czy to znasz ale poczytaj może być pomocne:http://tiger1.info/models/products/DR6600 Stronę znam, ale już nie zaglądam, przy tylu Tygrysach wiem co jest skopane. Mógłbym tu długo pisać co poprawiłem, ale przy poprzednich warsztatach tygrysów DML-a pisałem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Nie wiem czy jest sens psioczyć na Dragona, który pod wzgledem detalu i poprawności jest praktycznie idealny. Lepsza Tamiya, gdzie trzeba dorobić ze sto spawów i zakupić zestawy waloryzujące żeby to miało ręce i nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Nie wiem czy jest sens psioczyć na Dragona, który pod wzgledem detalu i poprawności jest praktycznie idealny. Lepsza Tamiya, gdzie trzeba dorobić ze sto spawów i zakupić zestawy waloryzujące żeby to miało ręce i nogi? Masz rację, nie ma co narzekać Podkład: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi