Skocz do zawartości

F4U-1D Corsair Hasegawa 1:72

Radziu83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym przedstawić mój pierwszy model na tym forum i w ogóle trzeci ukończony w życiu Jestem świadomy swoich błędów ale mam nadzieję, że z każdym kolejnym będzie lepiej.

Oto link do tego co znalazłem w pudle:

http://www.mojehobby.pl/products/F4U-1D-Corsair-172994.html

Galeria:

imag0087bii.jpg

imag0088y.jpg

imag0089b.jpg

imag0091h.jpg

imag0092kz.jpg

imag0093aq.jpg

imag0094w.jpg

imag0097fq.jpg

imag0098vq.jpg

Jakość zdjęć niestety słaba bo tylko telefonem robione...

Pozdrawiam

No i gitara . Mój trzeci model wyglądał znacznie gorzej. Tylko ten kolor - wygląda trochę jak malowany farbką kupioną w Rossmannie ;). Ale ogólnie jest OK.

Edytowane przez Gość

Cześć, jeśli to trzeci model, to w porządku. Mankamentów jest trochę, ale i parę dobrych akcentów np. estetycznie zmalowane felgi. Następny model spróbuj przeprowadzić przez warsztat.

Poza tym skutecznie popsułeś odbiór modelu poprzez koszmarne tło. Ogólnie jest potencjał. Co teraz do produkcji?

...Poza tym skutecznie popsułeś odbiór modelu poprzez koszmarne tło. Ogólnie jest potencjał. Co teraz do produkcji?

dlatego zawsze piszę 'róbcie' zdjęcia na jednolitym jasnym tle, jeśli się ktoś decyduje na galerię niech będzie zrobiona telefonem komórkowym ale niech tło będzie np tło z roli szrego papieru - wtedy aparat 'nie łapie' szczegółów tła tylko model,-

i zachęcam do warsztatów (jak Mikolaj75) mi jako pocztkującemu modelarzwi ogromnie dużo dały - komentarze kolegów (i rady) są bezcenne powodzenia

Cześć, jeśli to trzeci model, to w porządku. Mankamentów jest trochę, ale i parę dobrych akcentów np. estetycznie zmalowane felgi. Następny model spróbuj przeprowadzić przez warsztat.

Poza tym skutecznie popsułeś odbiór modelu poprzez koszmarne tło. Ogólnie jest potencjał. Co teraz do produkcji?

Postaram się popracować nad tłem przy kolejnej galerii. Co teraz do produkcji, to jeszcze się zastanawiam. Trochę się tego uzbierało, ogólnie tematyka wojny na pacyfiku mnie interesuje. Idzie do mnie kilka modeli właśnie, kilka też czeka w pudłach więc może w przyszłym tygodniu coś zacznę. Tylko właśnie nie wiem jeszcze co ;) będzie to wybór pomiędzy: Avengerem academy, Warhawk i Kate hasegawy. Hellcat profi eduarda i dauntless hasegawy poczekają aż trochę skill mi wzrośnie :P

Ogólnie planuję też powoli przechodzić z pactry na Gunze C.

Pozdrawiam