Radziu83 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Witam, chciałbym przedstawić mój pierwszy model na tym forum i w ogóle trzeci ukończony w życiu Jestem świadomy swoich błędów ale mam nadzieję, że z każdym kolejnym będzie lepiej. Oto link do tego co znalazłem w pudle: http://www.mojehobby.pl/products/F4U-1D-Corsair-172994.html Galeria: Jakość zdjęć niestety słaba bo tylko telefonem robione... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) No i gitara . Mój trzeci model wyglądał znacznie gorzej. Tylko ten kolor - wygląda trochę jak malowany farbką kupioną w Rossmannie ;). Ale ogólnie jest OK. Edytowane 14 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Witaj Jak na początki jest ok . Bardziej doświadczeni koledzy na pewno udzielą Ci cennych wskazówek na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Cześć, jeśli to trzeci model, to w porządku. Mankamentów jest trochę, ale i parę dobrych akcentów np. estetycznie zmalowane felgi. Następny model spróbuj przeprowadzić przez warsztat. Poza tym skutecznie popsułeś odbiór modelu poprzez koszmarne tło. Ogólnie jest potencjał. Co teraz do produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 ...Poza tym skutecznie popsułeś odbiór modelu poprzez koszmarne tło. Ogólnie jest potencjał. Co teraz do produkcji? dlatego zawsze piszę 'róbcie' zdjęcia na jednolitym jasnym tle, jeśli się ktoś decyduje na galerię niech będzie zrobiona telefonem komórkowym ale niech tło będzie np tło z roli szrego papieru - wtedy aparat 'nie łapie' szczegółów tła tylko model,- i zachęcam do warsztatów (jak Mikolaj75) mi jako pocztkującemu modelarzwi ogromnie dużo dały - komentarze kolegów (i rady) są bezcenne powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Cześć, jeśli to trzeci model, to w porządku. Mankamentów jest trochę, ale i parę dobrych akcentów np. estetycznie zmalowane felgi. Następny model spróbuj przeprowadzić przez warsztat.Poza tym skutecznie popsułeś odbiór modelu poprzez koszmarne tło. Ogólnie jest potencjał. Co teraz do produkcji? Postaram się popracować nad tłem przy kolejnej galerii. Co teraz do produkcji, to jeszcze się zastanawiam. Trochę się tego uzbierało, ogólnie tematyka wojny na pacyfiku mnie interesuje. Idzie do mnie kilka modeli właśnie, kilka też czeka w pudłach więc może w przyszłym tygodniu coś zacznę. Tylko właśnie nie wiem jeszcze co ;) będzie to wybór pomiędzy: Avengerem academy, Warhawk i Kate hasegawy. Hellcat profi eduarda i dauntless hasegawy poczekają aż trochę skill mi wzrośnie :P Ogólnie planuję też powoli przechodzić z pactry na Gunze C. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi