sushi79 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Czas zacząć budowę kolejnego modelu z serii WRC...jest to wyjątkowy model dla mnie bo i wyjątkowy kierowca nim jeździł sam Colin McRae...mam prośbę to was proszę podeślijcie mi linki jak macie z budowa subaru .. na początek zacząłem od układu hamulcowego oraz sprężyn...i zrobienia szpile najwięcej mi to czasu zajęło każda szpilka mierzona suwmiarką aby nie różniły się rozmiarem , następnie dopasowanie do felgi aby felga swobodnie wszedła na nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 dziś zrobiłem od nowa tarcze tamte mi nie pasowały, za grube szpilki były, dziwnie trochę to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Fajny projekcik. Zasiadam i kibicuję. A tarcze po poprawce faktycznie znacznie lepiej wyglądają. Czekam na dalsze postępy prac i częstsze aktualizacje. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 będąc w pracy myślałem co by można jeszcze poprawić w sprężynach i amortyzatorach..a co tam pokomplikuje sobie aby nie było tak łatwo:)... postanowiłem obciąć amorki i zrobić je samemu... następnie zrobiłem tylne tarcze i amorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Bardzo realnie Ci wychodzi te zawieszenie i tarcze hamulcowe. Jakiej średnicy używasz tych drucików i skąd je zaadaptowałeś? A felgi będą obsadzone na szpilkach , to czy nakrętki będą? 3mam kciuki pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 jest to taki zestaw zakupiony w sklepie modelarskim natomiast szpilki są zrobione ze średnicy 0,4mm no właśnie nie mogę nigdzie dostać nakrętek chyba sam coś wymyśle ale będzie bardzo ciężko zrobić nakrętkę w kształcie osimi kąta...myślę jeszcze nad tym aby zrobić otwierane drzwi tylko nie wiem do końca jak to zrobić coś tam w głowie świta może macie jakieś linki jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Fajnie Ci wychodzi Nakrętki możesz zrobić z profili ośmiokątnych. Potnij taki na "plasterki" i wywierć dziury na środku. Jeszcze jedna rzecz: Colin miał na nazwisko McRae, a Ty dwa razy pod rząd wpisałeś McRea . Literówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 (edytowane) Nie no oczywiście ze McRae mój błąd przepraszam..jak mogę to zmienić bo za bardzo nie wiem... Edytowane 21 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Już nie możesz edytować. Poproś moderatora o zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Gdzie mogę dostać takie profile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Tutaj Tyle, że to profile sześciokątne. Teraz masz taki wybór: albo robisz nakrętki sześciokątne, albo kupujesz profil okrągły i rzeźbisz z tego ośmiokąt, albo (nie wiem skąd, ośmiokątnych nie znalazłem) zdobywasz profil ośmiokątny, albo odpuszczasz. W sklepie jest kilka rozmiarów tego, więc musisz wybrać ten, który najbardziej pasuje. Oczywiście propozycji numer 4. nawet nie bierzemy pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Nie no oczywiście ze McRae mój błąd przepraszam..jak mogę to zmienić bo za bardzo nie wiem... Poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 tornado-dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Witam po chwili nieobecności związanej z brakiem czasu:/ chciałem pomalować podwozie i się nim zając ale po dopasowaniu do karoseria przeraziły mnie te dziury po miedzy nadkolem a maska... [/url] [/url] postanowiłem że w miarę możliwości je zakryje .... nadal pozostają delikatne szpary ale już więcej nie mogę zakrywać ponieważ już jest wielki problem aby podwozie wsadzić w maskę muszę delikatnie rozciągać na boki maske:/ następnie wyciąłem drzwi.. teraz będę się męczył nad tym aby zrobić żeby się otwierały:) panowie jak i czym przeciąć szybkę aby nie pękła?:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam, Występują w modelarstwie kartonowym nakrętki / śruby wycinane laserowo z otworami lub bez. Różne rozmiary . Najmienjsza chyba 0,5 mm Pozdr JJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam,Występują w modelarstwie kartonowym nakrętki / śruby wycinane laserowo z otworami lub bez. Różne rozmiary . Najmienjsza chyba 0,5 mm Pozdr JJ user copycat używał ich do Mercedesa ( viewtopic.php?f=88&t=33564&start=15 ) możesz zapytać go o nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam ponownie...męczyłem się z drzwiami ale jakoś to wyszło....model teraz czeka polerka,kalka i lakier 2-3 warstwy...czas się zabrać za resztę prac przy modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 bardzo fajnie drzwi wyszły beda na stałe otwatre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Model ma zrobione otwierane drzwi więc może mieć zamknięte jak i otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Witam po chwili nieobecności , na ile czas pozwala to coś porobię przy modelu... zrobiłem hamulec ręczny... zabudowałem klatkę od strony drzwi a także zabudowałem boczne panele od drzwi... następnie zamaskowałem model tak aby można pomalować przednie oraz tylne lampy jak i halogeny alclad 2... a to czym się dziś zajmowałem co mi nie pozwala na prace nad modelem:) ale trzeba jakoś zarobić na kolejne modele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Z takimi zdolnościami to ty kolego daj sobie spokój z WRC i rób B22 z pięknie tuningowanym boody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Ładny model się zapowiada Z całym szacunkiem dla autora (bo to ogromna sztuka tak " rzeźbić ") ja bym sobie tak nogi nie oszpecił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Piękny model A co do nakrętek kół to w oryginale są sześciokątne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skwarek Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Niezłą Impreze tutaj rozkręcasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Z tą Imprezą - jest moc . Tatuaż bardzo fajny choć ja "preferuje" bardziej napisy ;D tzn bardziej mi sie podobają ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi