siczus Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam. Czy miał ktoś styczność z tym zestawem Academy F-14A Tomcat "Sundowners" nr kat.AC12230 ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 A co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Jak wygląda kwestia spasowania elementów, wypraski "zgodne z oryginałem"? Jeśli ktoś sklejał to czy wymaga znacznej ingerencji by skleić w całość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Żeby daleko nie szukać: viewtopic.php?f=86&t=33196 Te same wypraski, inne kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Odgrzewam kotleta. W cytowanym warsztacie Moralezza zdjęcia wyparowały a mam pytanie odnośnie modelu Academy. Możecie wymienić listę grzechów zestawu? Na pierwszy rzut oka widać, ze będzie walka z nosową częścią, ale co jeszcze trzeba zdziałać, żeby uzyskać poprawny model F-14A? Łazi za mną irański Tomcat i przydało by się mieć wiedzę co i jak trzeba poprawić w zestawie, żeby wyszło bez wstydu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Część nosowa w tym zestawie to jego największa bolączka. Praktycznie aż po sam wiatrochron trzeba poprawiać bo inaczej wygląda dziwnie. Znalazłem kiedyś link na FB z korektą owego elementu: Niestety - narobić się trzeba co niemiara... Oprócz przodu to reszta jest całkiem przyzwoita. Delikatne linie podziału (gdzieniegdzie zanikające), bardzo przyzwoite i subtelne detale. Spasowanie i podział technologiczny - średnie. Aczkolwiek gdybym miał wybierać to wolałbym kupić tańszą Italerkę - model geometrycznie jest dużo bardziej poprawny, a jak się włoży trochę pracy i ewentualnie dokupi żywiczny kokpit i dysze to efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Pytam o Academy bo mam już go w poczekalni, razem z całą masą dodatków za dość okazyjną cenę - grzech było nie brać. ;) Jakieś monografie i plany godne polecenia dla laika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi