siczus Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Witam. Czy miał ktoś styczność z tym zestawem Academy F-14A Tomcat "Sundowners" nr kat.AC12230 ? Pozdrawiam. Cytuj
siczus Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 Jak wygląda kwestia spasowania elementów, wypraski "zgodne z oryginałem"? Jeśli ktoś sklejał to czy wymaga znacznej ingerencji by skleić w całość... Cytuj
Ari Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Żeby daleko nie szukać: viewtopic.php?f=86&t=33196 Te same wypraski, inne kalki. Cytuj
Mikele Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Odgrzewam kotleta. W cytowanym warsztacie Moralezza zdjęcia wyparowały a mam pytanie odnośnie modelu Academy. Możecie wymienić listę grzechów zestawu? Na pierwszy rzut oka widać, ze będzie walka z nosową częścią, ale co jeszcze trzeba zdziałać, żeby uzyskać poprawny model F-14A? Łazi za mną irański Tomcat i przydało by się mieć wiedzę co i jak trzeba poprawić w zestawie, żeby wyszło bez wstydu. Cytuj
moralezz Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Część nosowa w tym zestawie to jego największa bolączka. Praktycznie aż po sam wiatrochron trzeba poprawiać bo inaczej wygląda dziwnie. Znalazłem kiedyś link na FB z korektą owego elementu: Niestety - narobić się trzeba co niemiara... Oprócz przodu to reszta jest całkiem przyzwoita. Delikatne linie podziału (gdzieniegdzie zanikające), bardzo przyzwoite i subtelne detale. Spasowanie i podział technologiczny - średnie. Aczkolwiek gdybym miał wybierać to wolałbym kupić tańszą Italerkę - model geometrycznie jest dużo bardziej poprawny, a jak się włoży trochę pracy i ewentualnie dokupi żywiczny kokpit i dysze to efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. Cytuj
Mikele Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Pytam o Academy bo mam już go w poczekalni, razem z całą masą dodatków za dość okazyjną cenę - grzech było nie brać. ;) Jakieś monografie i plany godne polecenia dla laika? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi