GIUSEPPE Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Jest to pierwszy mój warsztat w tym dziale. Nie będzie zbyt obszerny bo model mały. Okręcik całkiem przyjemnie się sklejało (aż 5 elementów ), kalki fajnie siadły (użyłem płynów z Gunze). Pierwszy raz próbuje zrobić "wodę", sam jestem ciekawy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Gdzie wypatrzyłeś takie fale ?? Robiąc morze dobrze jest wzorować się na jakimś konkretnym zdjęciu. Nowoczesny okręt podwodny odkształca wodę po której płynie w bardzo malowniczy sposób i byłoby na pewno duża frajdą ten efekt odtworzyć. Ale to co zrobiłeś to nie jest to o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Hej, malujesz pędzlem czy aero? Jakie kolory wybrałeś? Jak zrobiłeś wodę? Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 malujesz pędzlem czy aero? Jakie kolory wybrałeś? Kolory to czarny i czerwony który akurat miałem pod ręką. Maluje aerografem. Jak zrobiłeś wodę? Woda to mieszanka technik pokazanych na tej stronie http://www.finewaterline.com/pages/tips&tricks/tips&tricks.htm Mieszałem szpachlówkę budowlaną z farbą akrylową i paćkałem pędzlem. Wkleiłem kadłub i zaszpachlowałem miejsce łączenia. Teraz trzeba to jakoś pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 Popracowałem jeszcze nad wodą. Woda pomalowana, zostały jeszcze do zrobienia rozbryzgi i piana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Znowu trochę popracowałem nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 I nic więcej. ____________ -Ej sierżant! -Co? -Jedzie 5 czołgów wroga! -I co w związku z tym? -Mamy czterdzieści.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Zrobiłem rozbryzgi z wacika, jak to wyszło oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Jestem pozytywnie zaskoczony. Wyszło ci to morze nadspodziewanie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Podoba mi się model i sposób wykonania wody ale jej ukształtowanie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Sorry ale z napisaniem tego powstrzymywałem się już od paru dni ale jak nikt nic nie napisze to w przyszłości nic nie poprawisz. Ile razy patrze na całość to wydaje mis się to podobne do jakiejś rzymskiej galery napędzanej wiosłami. Jeden uskok na dziobie i to pod mniejszym kontem bo nie ma tam żadnego lemiesza, zapadnięcie wody za nim i reszta zawirowań wzdłuż kadłuba prawie perfekcyjna ale po jakiego grzyba dodałeś kolejne dwa wielkie uskoki ? Co niby znajduje się na kadłubie aby je powodować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 To o czym pisze okonek to święta prawda, ale Tobie Giuseppe i tak udało się zrobić bardzo przekonujące morze. "Strach" pomyśleć jaki byłby efekt, gdyby kształt fal był poprawny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Dziękuje za opinie. Zgadzam się z wami że z tymi falami to przesadziłem. Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to że robiłem wodę pierwszy raz, chciałem wypróbować kilka technik, no i przekombinowałem. Mam nadzieje że następnym razem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Abstra:bip:ąc od układu fal, to sama woda wyszła świetnie. Identyczny model, tyle że w 1/350, będę wkładał w wodę i chciałbym choć częściowo uzyskać taki efekt. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Mam nadzieje że następnym razem będzie lepiej. Jeśli zachowasz tą technikę i uwzględnisz nasze uwagi to nawet nie mam najmniejszej wątpliwości co do tego i już teraz czekam na kolejny model w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi