Fran Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam jako że jestem tu nowy przepraszam z góry za wszystkie gafy jakie tu popełnię, mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone Modelarstwem zajmuję się sporadycznie i były to pojazdy wojskowe i lotnictwo, stocznia jest moim pierwszym podejściem i mam nadzieję że wyjdzie mi to w zadowalającym stopniu. Na pierwszy ogień idzie to co w tytule i tu proszę Was wszystkich o pomoc i wsparcie techniczne http://franczesko26.wrzuta.pl/obraz/2uv8cwulo6b/modelarstwo_002 http://franczesko26.wrzuta.pl/obraz/3dJhMSVjjJJ/modelarstwo_001 Resztę fot wstawię jak się pojaram tym co dziś nabyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Powodzenia ! Z mojej strony dodam tylko że lufy flakvierlinga na rufie najlepiej od razu wymienić na igły lekarskie ( 0,5mm) lub kupić od bodajże RB model bo wycięcie oryginalnych i obrobienie ich żeby były równe jest prawie niemożliwe bo są strasznie giętkie. Relingi polecam kleić na sam koniec i to najlepiej na jakiś cyjanoakryl bo co chwilę odpadają Relingi które są umieszczone obok dział wycinaj najlepiej skalpelem i to ostrożnie bo lubią pękać i odlatywać .... szpachli będzie mało, będą małe problemy ze spasowaniem nadbudówki, przydaje się CA i extra thin z Tamiyii. To tyle ode mnie, życzę powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 21 Lipca 2012 A ja dodam, byś wklejał zdjęcia a nie linki do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Resztę fot wstawię jak się pojaram tym co dziś nabyłem Z mojej strony dodam tylko że niema sie czym jarać, bo to badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Balrog daj spokój, wszyscy wiemy że właściwa skala to 35 ale nią każdego na nią stać a jak sam napisał modelarstwem zajmuje sie sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 No cóż Barlog przepraszam że Cię rozczarowałem, ale zastanawia mnie jedno na jednym forum jesteś do rany przyłóż a na drugim nowicjusza zniechęcasz już od samego początku.Zastanów się gdzie już mieliśmy ze sobą styczność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 No cóż Balrog przepraszam że Cię rozczarowałem, ale zastanawia mnie jedno na jednym forum jesteś do rany przyłóż a na drugim nowicjusza zniechęcasz już od samego początku.Zastanów się gdzie już mieliśmy ze sobą styczność ? nie chodzi mi o styczność czy nie ! i nie widze w tym co napisałem nic złego ! nie czepiam sie skali modelu tylko jego wykonania przez firmę revel które jest na badziewiastym poziomie i prędzej zbudowałbym ten model od podstaw w skali 1:72 niż powielał to co zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Fran ty nie jesteś nowicjuszem no może w szkutnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 W szkutnictwie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 o sorki za literówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 https://picasaweb.google.com/104482971334110152267/Modelarstwo?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 sorki znowu pudło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 szlak mnie trafi jak wstawić od razu tutaj foty ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Lipca 2012 Super Moderator Share Napisano 21 Lipca 2012 serwer ze zdjęciami powinien generować różnego rodzaju linki w zależności od tego, jak chcemy mieć umieszczone zdjęcia. Popróbuj z nimi. A w ogóle to radzę przerzucić się na photobucket póki jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Hej.Rozgrzebalem ten sam model jakis czas temu.Bede podgladal.Rowniez polecam Photobucket. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Fran, najprostszym sposobem wstawienia zdjec z picasy (sam uzywam) jest klikniecie prawym przyciskiem na otwarte zdjecie w picasie, zapisanie adresu URL, a nastepnie w poscie napisanie tak (bez cudzyslowiu): "" Zamiast wklej20URL wklejasz oczywiscie ten zachowany adres. Twoje zdjecie: Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Powitać Kolegę, fajnie będzie popatrzeć na kolejną relacje z budowy tego modelu. Sam model dość fajnie się skleja bez większych problemów /choć swojego odstawiłem do hangaru/. Pisząc fajnie mam na myśli to co dał nam Revell nie wchodząc w merytoryke bo tu wypowiedział się BALROG i ma rację. Życzę powodzenia i oczywiście podglądam Jakieś blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Blaszek niestety nie, tak jak wspomniałem zajmuję się modelarstwem sporadycznie,po pierwsze w sezonie od wiosny do jesieni zapierdzielam po 12 h najmniej, po drugie nie ma kaski jeszcze ...po 5 latach spłaciliśmy ostatnią rate kredytu i mam nadzieje że teraz to trochu się zmieni.Ten model kupiłem tylko dlatego że opyliłem moje figurki Warhammera, armia Tau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 O dzięki działczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 I teraz mam dylemat mały, czy ktoś z Was widział tą łajbę w jakimś innym malowaniu niż te podane w instrukcji? Szukam w necie i jakoś nic nie ma o tej jednostce :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Pomazane małe elementy na próbę już widzę że mi się nie podoba, dodam że maluję pędzelkami bo sprężarkę do aero sprzedałem w dobie kryzysu :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Balrog robił swoje w camo, popatrz u niego w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fran Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Właśnie oglądam i czytam jego relację wiecie co jest dla mnie Bogiem Już mi wcześniej pokazywał te linki ale to było jakiś czas temu i zapomniałem o tym na śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi