Skocz do zawartości

Revell Fast Attack Craft Schenellboot S-100 & Flak 38

Fran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jako że jestem tu nowy przepraszam z góry za wszystkie gafy jakie tu popełnię, mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone

Modelarstwem zajmuję się sporadycznie i były to pojazdy wojskowe i lotnictwo, stocznia jest moim pierwszym podejściem i mam nadzieję że wyjdzie mi to w zadowalającym stopniu. Na pierwszy ogień idzie to co w tytule i tu proszę Was wszystkich o pomoc i wsparcie techniczne

http://franczesko26.wrzuta.pl/obraz/2uv8cwulo6b/modelarstwo_002

http://franczesko26.wrzuta.pl/obraz/3dJhMSVjjJJ/modelarstwo_001

Resztę fot wstawię jak się pojaram tym co dziś nabyłem

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Powodzenia ! Z mojej strony dodam tylko że lufy flakvierlinga na rufie najlepiej od razu wymienić na igły lekarskie ( 0,5mm) lub kupić od bodajże RB model bo wycięcie oryginalnych i obrobienie ich żeby były równe jest prawie niemożliwe bo są strasznie giętkie. Relingi polecam kleić na sam koniec i to najlepiej na jakiś cyjanoakryl bo co chwilę odpadają Relingi które są umieszczone obok dział wycinaj najlepiej skalpelem i to ostrożnie bo lubią pękać i odlatywać .... szpachli będzie mało, będą małe problemy ze spasowaniem nadbudówki, przydaje się CA i extra thin z Tamiyii. To tyle ode mnie, życzę powodzenia

Pozdrawiam

No cóż Barlog przepraszam że Cię rozczarowałem, ale zastanawia mnie jedno na jednym forum jesteś do rany przyłóż a na drugim nowicjusza zniechęcasz już od samego początku.Zastanów się gdzie już mieliśmy ze sobą styczność ?

No cóż Balrog przepraszam że Cię rozczarowałem, ale zastanawia mnie jedno na jednym forum jesteś do rany przyłóż a na drugim nowicjusza zniechęcasz już od samego początku.Zastanów się gdzie już mieliśmy ze sobą styczność ?

nie chodzi mi o styczność czy nie !

i nie widze w tym co napisałem nic złego !

nie czepiam sie skali modelu tylko jego wykonania przez firmę revel które jest na badziewiastym poziomie i prędzej zbudowałbym ten model od podstaw w skali 1:72 niż powielał to co zrobili

Fran, najprostszym sposobem wstawienia zdjec z picasy (sam uzywam) jest klikniecie prawym przyciskiem na otwarte zdjecie w picasie, zapisanie adresu URL, a nastepnie w poscie napisanie tak (bez cudzyslowiu):

"wklej20URL"

Zamiast wklej20URL wklejasz oczywiscie ten zachowany adres.

Twoje zdjecie:

modelarstwo%2520002.jpg

Pozdrawiam

Krzysztof

Powitać Kolegę, fajnie będzie popatrzeć na kolejną relacje z budowy tego modelu. Sam model dość fajnie się skleja bez większych problemów /choć swojego odstawiłem do hangaru/. Pisząc fajnie mam na myśli to co dał nam Revell nie wchodząc w merytoryke bo tu wypowiedział się BALROG i ma rację. Życzę powodzenia i oczywiście podglądam Jakieś blaszki

Blaszek niestety nie, tak jak wspomniałem zajmuję się modelarstwem sporadycznie,po pierwsze w sezonie od wiosny do jesieni zapierdzielam po 12 h najmniej, po drugie nie ma kaski jeszcze ...po 5 latach spłaciliśmy ostatnią rate kredytu i mam nadzieje że teraz to trochu się zmieni.Ten model kupiłem tylko dlatego że opyliłem moje figurki Warhammera, armia Tau

Właśnie oglądam i czytam jego relację wiecie co jest dla mnie Bogiem Już mi wcześniej pokazywał te linki ale to było jakiś czas temu i zapomniałem o tym na śmierć.