grzesiek83 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Witam, przedstawiam Wam skończony model C-47 z zestawu Italeri. Model przedstawia samolot z 94 Dywizjonu Transportowego, wchodzącego w skład 439 Grupy Transportowej. Według tego co znalazłem w necie, z samolotów tej właśnie grupy w dniu inwazji skakali nad Normandią spadochroniarze I i II batalionu 506 Pułku Piechoty Spadochronowej, wchodzącego w skład 101 Dywizji Powietrzno-Desantowej. Model ogólnie sklejało się przyjemnie, największym minusem zestawu jest ubogie wnętrze, ale można sobie jakoś z tym poradzić. W modelu oprócz wnętrza, dorobiłem także wnęki podwozia oraz drabinkę w drzwiach. Najwięcej problemu sprawiły mi kalkomanie, a konkretnie gwiazdy na kadłubie, spod których prześwitywały pasy inwazyjne. Na szczęście jakoś udało mi się to poprawić. A teraz zapraszam na zdjęcia: Podsumowując jestem zadowolony z tego modelu, Jego budowa była na prawdę miła i przyjemna, lecz to jeszcze nie koniec. Jak już złożyłem Dakotę czas się zabrać za podstawkę pod nią, to dopiero będzie dla mnie wyzwanie. Pozdrawiam wszystkich i czekam na Wasze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Może nawet E-asy Kompany . Fajna Dakota. U mnie leży w magazaynie i się kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Efekt końcowy zaskakuje pozytywnie. Znaki uratowane przez otwarte drzwi Wiemy, że jest tam trochę mankamentów, ale w sumie ok, no i temat ciekawy. Widziałem samochodzik na pancerce, mam nadzieję na dobry rezultat dioramowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 mnie się podoba. Dakota wyszła fajnie. _________________________________________________________________________ Na warsztacie: RWD-13 - Aster 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Bardzo się ciesze, że podoba Wam się Dakota. Sam ten model uważam za najlepszy jaki złożyłem, chociaż parę błędów sam widzę i dzisiaj chyba zrobiłbym parę rzeczy inaczej. Mam nadzieję, że sprostam Waszym wymaganiom przy tworzeniu dioramy. Na pewno nie będzie łatwo, bo nigdy czegoś takiego nie budowałem. Obawiam się też trochę malowania figurek, sporo prób i nauki przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi