Banny Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Humbrol ma odpowiednie barwy i nie trzeba nic mieszać! 225 Middlestone 157 Azure Blue Do Azure Blue to taka uwaga, że stosowano dwa różne odcienie. Jeden jaśniejszy, który moim zdaniem na modelu jest OK, a drugi ciemniejszy który oddaje właśnie 157. Ja bym te kolory zostawił, choć ten Dark Earth faktycznie wygląda dość ciemno jak H29... Ale na przyszłość lepiej by było wcześniej zasięgnąć "języka" na forum (tym bardziej że prowadzisz warsztat) zamiast zawierzać instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Cześć Kolorki mogą zostać. Nie ma sensu ich przemalowywać. Co najwyżej ten DE można lekko rozjaśnić natryskując jakiś jasny filtr. Ale to też wg uznania. Jedno co trzeba zrobić na pewno, to przetrzeć drobnym papierem ściernym lub innym 'ścierakiem' (siatką Gunze, gąbką 3M etc.) przejście/granicę kolorów. Wygładzisz i będzie gitara - zniknie ten uskok ;) powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Kolorki zostają bez zmiany, więc w ciągu ostatnich dni wzięłam się za ostatnie prace przy modelu tj: nałożenie kalek, doklejenie pozostałych elementów i pomalowanie bezbarwnym matowym lakierem. A oto efekty tych prac: By kasia747 at 2012-08-16 By kasia747 at 2012-08-16 A tu z drutem antenowym By kasia747 at 2012-08-16 By kasia747 at 2012-08-16 Model więc można uznać za ukończony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Wygląda dobrze, ale mogłabyś zaznaczyć, oddzielić powierzchnie sterowe miękkim ołówkiem, bo po lakierze matowym to już chyba nie można zapuścić tych linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 A i przydałoby się zmienić linkę anteny na cieńszą- najlepiej z rajstop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Wygląda dobrze, ale mogłabyś zaznaczyć, oddzielić powierzchnie sterowe miękkim ołówkiem, bo po lakierze matowym to już chyba nie można zapuścić tych linii. A i przydałoby się zmienić linkę anteny na cieńszą- najlepiej z rajstop Coś pomyślimy nad tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Ładny Hurrie Antena rzeczywiście powinna być ciut cieńsza... detale Ja mojego pędzelkowałem, ale to było wieki temu. Stencile też OK Dobra robota, Kasiu Pozdrawiam Wojtek ====== Na warsztacie: FW 190 D9 1:48 - Eduard He 111 H-6 1:72 - Revell (PRAWIE KONIEC!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Witaj Jest ok. Hurri sprawia jak najbardziej pozytywne wrażenie. A z każdym kolejnym modelem będzie lepiej. Tak trzymać ;) pozdrawiam LimaOscar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi