Polee Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, jakiś czas temu zacząłem pracę nad modelami: -Italeri 7026 -Oraz dwoma PZ.Kpfw III Ausf. J Jest to mój początek modelarstwa, więc te modele pozostawią pewno wiele do życzenia ;) Obecnie, pracuję nad pz III , działa są jeszcze w częściach, lecz już pomalowane. Tak o to prezentuje się pz III. Uploaded with ImageShack.us Wieczorem, dodam jeszcze kilka zdjęć to nie jest skończony model ;) Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 To jest 1:72 tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Tak ;) Za godzinkę może uda mi się dać nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 To już ostateczne malowanie, więcej z tego modelu nie wyciągnę, próbowałem pomalować szczegóły, ale niestety moje zdolności manualne na to nie pozwalają. Teraz tylko brudzenie oraz kalki i biorę się za działa. Shot at 2012-08-06 Shot at 2012-08-06 Shot at 2012-08-06 Zdjęcia robione wieczorem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie wiem czemu krawędzie kół napinających i napędowych pomalowałeś kolorem czarnym, bo bynajmniej nie były one z gumy. A gdzie są oznaczenia taktyczne na czołgu? Uchwyty na wieży w rzeczywistości miały prześwity, a zatem sugerowałbym ich ścięcie i wykonanie z kawałków drutu. Widzę, że malujesz model pędzlem, więc na przyszłość koła maluj jeszcze nie wycięte z ramek. Osiągniesz przez to lepszy efekt. A no i narzędzia masz pomalowane w kolorze bazowym? Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 niepotrzebna czarna obwolutka wokół kół napinajacych - tam nie było gumowych bandaży. Za słabo rozcieńczona farbą malujesz i pozalewałeś detale, przede wszystkim nie spiesz sie tak, modele nie zajace nie uciekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Próbowałem narzędzia pomalować wykałaczką, ale niestety farba się zlewała i nie wiem jak temu zaradzić, chyba musi już tak zostać, a nad tymi gąskami jeszcze popracuje. Jestem początkujący więc wiecie, ten model kupiłem dawno temu i został on przemalowany. Chcę go wykorzystać do dioramy , przedstawiającej ,,ogród diabła,, Afrika Korps El-Alamein , niemiecką linie obrony. Do tego wykorzystam ,także działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Chcę go wykorzystać do dioramy , przedstawiającej ,,ogród diabła,, Afrika Korps El-Alamein , niemiecką linie obrony. Radzę ci, żebyś najpierw nauczył się robić dobre modele, a dopiero potem brał się za dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja to dobrze wiem ;) Ale pamiętaj że ja to robię tylko dla siebie ;) Wiecie może coś na temat brudzenia pastelami suchymi, tymi szkolnymi ? Bo tu na forum nie widzę, a na innych jakoś nie jest to szczegółowo opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 ale o co konkretnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 O brudzenie modelu za pomocą szkolnych pasteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Boże co to jest, wygląda jak zrobiony z plasteliny, bez urazy. Do brudzenia polecam pastele suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 To może doradzicie coś, jak pomalować te narzędzia żeby to w miarę jakoś wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Kup sobie cienki pędzelek i nim maluj detale. Teoretycznie z wykałaczką też powinno ci wyjść, może za bardzo rozcieńczasz farbę i dlatego ci spływa. Tak w ogóle to jakimi farbami malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 na przyszłość koła maluj jeszcze nie wycięte z ramek. Osiągniesz przez to lepszy efekt. oczywiscie masz rację, ale nie wziąłes pod uwage faktu, ze to jest snap-kit z linii alzo zero i koła w nim są odlane jako jeden element razem z gąsienicami. podobnie zestaw, z tego co pamietam, nie zawiera żadnych kalkomanii z oznaczeniami, stąd brak ich na miniaturze. innymi słowy, wybor tego modelu nie był najbardziej szczęsliwy Zwracam honor. Faktycznie, jeżeli to jest snap-kit to i malowanie jest snap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Farby firmy Pactra. Wiecie dla mnie gdyby udało mi się jeszcze pomalować te narzędzia i szczegóły, poprawić te gąski dodać kalki i ubrudzić, to i tak ten czołg będzie dla mnie perełką ;) Wy starzy zjadacze pędzla, zapomnieliście już co to jest satysfakcja z pierwszego modelu ;) A teraz jeszcze jedno pytanko, i co z tymi pastelami, skruszyć je ? i co dalej ? I jeszcze jedno pytanie, czy okopcenie węglem plastycznym to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie tak szybko. Najpierw zaopatrz się w cienkie pędzle ( nr 0, 00, 000) i pomaluj narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Czy ten pędzel się na da ? http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p8890_Mag-Pol-S70-p-dzel-akwarelowy-retuszerski-1---Nylon.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Ok dzięki, a teraz , jak poprawić te gąsienice i koła jezdne żeby nie wyglądały jak guma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Gąski i reszta już ukończone, wyglądają lepiej ;) Czy ktoś wie może gdzie można dostać kalki Afrka Korps ? Na allegro nie ma, u mnie w sklepie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Model już skończony, jeszcze tylko brudzenie i kalki, tak się prezentuje, mistrzostwo to na pewno nie jest , ale jest lepiej niż przedtem. Shot at 2012-08-10 Shot at 2012-08-10 Shot at 2012-08-10 Shot at 2012-08-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 O wiele lepiej, tylko zamaluj te czarne obwódki na kole napinającym i napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 A no tak, dzięki za poradę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Dodatkowo w kolorze brązowym powinien być tylko drewniany klocek, który zaznaczyłem ci na zdjęciu: Resztę skrzynek i pojemników przemaluj na żółto jak resztę czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 A jeszcze byłoby dobrze gdybyś przed kurzeniem ale po kalkach pomalował model lakierem połysk np. sidolux i zrobił wash z farby olejnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi