Skocz do zawartości

Pz.Kpfw III Ausf. J + Niemieckie działa p.panc i p.lot 1:72

Polee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu zacząłem pracę nad modelami:

-Italeri 7026

-Oraz dwoma PZ.Kpfw III Ausf. J

Jest to mój początek modelarstwa, więc te modele pozostawią pewno wiele do życzenia ;)

Obecnie, pracuję nad pz III , działa są jeszcze w częściach, lecz już pomalowane.

Tak o to prezentuje się pz III.

p1020588g.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wieczorem, dodam jeszcze kilka zdjęć to nie jest skończony model ;)

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 203
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

To już ostateczne malowanie, więcej z tego modelu nie wyciągnę, próbowałem pomalować szczegóły, ale niestety moje zdolności manualne na to nie pozwalają.

Teraz tylko brudzenie oraz kalki i biorę się za działa.

p1020593zv.jpg

Shot at 2012-08-06

p1020594fq.jpg

Shot at 2012-08-06

p1020595e.jpg

Shot at 2012-08-06

Zdjęcia robione wieczorem ;/

Nie wiem czemu krawędzie kół napinających i napędowych pomalowałeś kolorem czarnym, bo bynajmniej nie były one z gumy. A gdzie są oznaczenia taktyczne na czołgu? Uchwyty na wieży w rzeczywistości miały prześwity, a zatem sugerowałbym ich ścięcie i wykonanie z kawałków drutu. Widzę, że malujesz model pędzlem, więc na przyszłość koła maluj jeszcze nie wycięte z ramek. Osiągniesz przez to lepszy efekt.

A no i narzędzia masz pomalowane w kolorze bazowym?

Edytowane przez Gość

Próbowałem narzędzia pomalować wykałaczką, ale niestety farba się zlewała i nie wiem jak temu zaradzić, chyba musi już tak zostać, a nad tymi gąskami jeszcze popracuje.

Jestem początkujący więc wiecie, ten model kupiłem dawno temu i został on przemalowany.

Chcę go wykorzystać do dioramy , przedstawiającej ,,ogród diabła,, Afrika Korps El-Alamein , niemiecką linie obrony.

Do tego wykorzystam ,także działa.

Ja to dobrze wiem ;) Ale pamiętaj że ja to robię tylko dla siebie ;)

Wiecie może coś na temat brudzenia pastelami suchymi, tymi szkolnymi ?

Bo tu na forum nie widzę, a na innych jakoś nie jest to szczegółowo opisane.

na przyszłość koła maluj jeszcze nie wycięte z ramek. Osiągniesz przez to lepszy efekt.

oczywiscie masz rację, ale nie wziąłes pod uwage faktu, ze to jest snap-kit z linii alzo zero i koła w nim są odlane jako jeden element razem z gąsienicami.

podobnie zestaw, z tego co pamietam, nie zawiera żadnych kalkomanii z oznaczeniami, stąd brak ich na miniaturze.

innymi słowy, wybor tego modelu nie był najbardziej szczęsliwy

Zwracam honor. Faktycznie, jeżeli to jest snap-kit to i malowanie jest snap.

Farby firmy Pactra.

Wiecie dla mnie gdyby udało mi się jeszcze pomalować te narzędzia i szczegóły, poprawić te gąski dodać kalki i ubrudzić, to i tak ten czołg będzie dla mnie perełką ;) Wy starzy zjadacze pędzla, zapomnieliście już co to jest satysfakcja z pierwszego modelu ;)

A teraz jeszcze jedno pytanko, i co z tymi pastelami, skruszyć je ? i co dalej ?

I jeszcze jedno pytanie, czy okopcenie węglem plastycznym to dobry pomysł ?

Model już skończony, jeszcze tylko brudzenie i kalki, tak się prezentuje, mistrzostwo to na pewno nie jest , ale jest lepiej niż przedtem.

p1020598c.jpg

Shot at 2012-08-10

p1020599t.jpg

Shot at 2012-08-10

p1020612c.jpg

Shot at 2012-08-10

p1020618y.jpg

Shot at 2012-08-10