Dumo Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Mam mieszane uczucia bo warsztat masz szczerze mówiąc taki sobie ale te ostatnie zdjęcia wyglądają na prawdę dobrze. Cyknij foty na białym tle w wolnym czasie. Pozdrawiam Rafał Cytuj
gizmo1986 Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Nareszcie jakaś krytyka Wiem, że taki sobie, tak samo modelarz ze mnie taki sobie A fotki na białym tle zrobię oczywiście, tylko niech ktoś mi pomoże z tymi gąskami na wieży... Cytuj
piotrkur Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Cholercia-fotki jak z "Żołnierza Wolności"!! rewelak jak dla mnie! Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Kombinowałem ze stalową liną, z jednej strony jest o co zaczepić ale znów z 2 już nie ma zbytnio o co.. Szkoda, że wcześniej nie podumałeś o tym to byś porobił uchwyty z drutu albo plastikowych pręcików. Teraz faktycznie pozostaje zaczepić te elementy na linie. Tylko trzeba to tak zrobić aby wyglądało na improwizowany montaż i nie zepsuć estetyki modelu. Chociaż z jednej strony jest wyrzutnik granatów dymnych więc tam nie ma miejsca na ogniwa. Z drugiej strony jest kawałek miejsca ale z jednej strony dawać ogniwa to tak ni przypiął ni przyłatał, chyba żeby jeszcze zdjąć ten mały zasobnik. Lepiej by to wyglądało w wersji bez "podków" z przodu wieży. Cytuj
gizmo1986 Napisano 6 Września 2012 Autor Napisano 6 Września 2012 Podkowy są ok, a gąski z jednej strony, opcja mozliwa, bo widziałem tak na fotkach zamontowane, tylko zostaje opcja zamontowania ich, bedzie ciężko ale już mam pomysł mniej więcej, jutro zrobie jakies fotki z dołożonymi na sucho tymi gąskami. Tylko znów jak zaczepić gąski o line, otworów żadnych tam nie ma, więc bede kombinować z obwiazaniem linami i przepuszczeniem przez to innej liny, trochę skomplikowane... Cytuj
gizmo1986 Napisano 7 Września 2012 Autor Napisano 7 Września 2012 W tej chwili wyglada tak, sorki za jakość, ale światło było słabe: Gąski tylko przyłożone do wieży. Zaczepienie liny już widziałem na jednej fotce, co prawda to był chyba t-55 ale jednak tak było. Cytuj
gizmo1986 Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 Dodaje fotki w lepszej jakości, coś jeszcze dodać? Bo zostały mi jeszcze 3 elementy do zrobienia. Cytuj
rogas315 Napisano 12 Listopada 2012 Napisano 12 Listopada 2012 Jakimi farbami go malowałeś, chodzi mi głównie o kolor podstawowy. Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 12 Listopada 2012 Napisano 12 Listopada 2012 Mateuszku. Model mi się podoba. Tylko kurde ten biały wali po gałach. Sam jestem kiepski w fotografowaniu modeli ale spróbuj uzyskać taki efekt jak Maszynista w tym wątku viewtopic.php?f=87&t=33051&start=75 Szare tło daje moim zdaniem ciekawsze efekty. Cytuj
Zoopa003 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Przeglądam tą relacje już kolejny raz i to nie jest ostatni. Rzeczywiście model wymiata i wzoruje się na nim bo nic lepszego nie znalazłem i nie znajde pewnie. Dołożyłeś duuuużo starań i to widać. Ale... Jest jeden babol który mi się rzucił w oczy. Wersja M (BDD) ma gąski od T-72. Na zdjęciu prawdziwego gdzie wskazujesz babole trumpka i co trzeba zrobic samemu są pokazane gąski od T-72 a Ty dałeś od T55 z ramki A. W ramce E jest zestaw do T-72. To tak ogólnie na przyszłość No i jak pisałem piękny model:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi