Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czaiłem się na niego i w końcu kupiłem 24 ramki, w tym jedna przeźroczysta, 4 gumowe, do tego 2 małe arkusze blaszek, aluminiowa lufa, plastikowe, ogniwkowe gąski, metalowa linka, ogólnie wykonanie, pudełko, zawartość wygląda jak u Dragona Pobieżnie oglądając wypraski ,nie zauważyłem jakichś nadlewek, śladów po wypychacza w widocznych miejscach, jak na razie sprawia b.dobre wrażenie.

Ok, a teraz coś o tym teciaku, z tego co wygoglowałem ta wersja BDD, to chyba nic innego jak wersja M , chyba że się mylę, to niech mnie ktoś poprawi

Malowanie będzie raczej standardowe ,czyli zielone:) Nie będę się wzorować na konkretnym egzemplarzu tylko, z każdego coś po trochu, najprawdopodobniej, tylne beczki i fartuchy pójdą "ałt" na wzór mniej więcej tego:

539b45db33183734med.jpg

Nie przewiduje więcej blaszek, te mi wystarczą:)

Ok, a teraz obowiązkowy inbox:

5e129bdcc624218am.jpg2d8c02eb9a875d37m.jpg075744649052f0dfm.jpg f3f1238b493b7da3m.jpg825c954f8523eddbm.jpg4bc56e2978b796bam.jpgd33f36475a298d72m.jpgf3c65b96033794c8m.jpg7362970c9d36ae7em.jpg214deeda5f3c22fam.jpg10b30701f92397eam.jpgbc306bec895328bcm.jpg

CDN...

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czekam na fotki z prac nad modelem:)

Napisano

Oszlifowałem koła, "zmęczyłem" bandaże, coś tam do wanny dokleiłem, i założyłem górę dla przymiarki. Koło sklejone na maskolu jak na razie.

8c4318bb8b21fa74m.jpg48099de2e4e49c48m.jpg455cd3bc5180c019m.jpg

I teraz pytanie, szpachlować tę szczeline? Jest tam jakiś spaw, i chyba trzeba to zaszpachlować? Bo na fotkach które mam , nie umiem się dopatrzyć jak to wygląda.

83f2c9ce7b655745m.jpg

Napisano

Nie wiem czy ktoś to w ogóle czyta i ogląda, ale jedziemy dalej

Pomalowane i zamaskowane wizjery:

654cd08b68af7d37m.jpg

Drążki zamontowane:

7466f198452f3a80m.jpg9f671ffc799f65cdm.jpg

Góra nałożona na sucho.

73b92666f651c629m.jpg

Przepraszam za jakość fotek

Napisano

Ja mam tam konto od 4 lat. Jeszcze żadna fotka mi nie zniknęła z forum i nie zapłaciłem ani grosza . A tak o samym modelu, to prezentuje się zupełnie nie źle i przyznam że już kilka razy patrzyłem na niego w sklepie internetowym, więc może kiedyś się skuszę. Dołączam zatem do grona oglądaczy.

Napisano

Proponuję kosz przednich lamp wykonać samemu ten zestawowy nie wiele ma z rzeczywistością wspólnego, działaj bedę podglądał

Napisano
Chodzi Ci o ten pałąk ochronny?

Dokładnie

2-6.jpg

Pozatym Trumpek proponuje lampy mocować do kadłuba a jak widzisz są mocowane do kosza na płaskownikach, nie trudne a warto

Napisano

Jak na razie to dorobiłem takie spawy, trochę za grube chyba, ale 1 raz je robie...robiłem je przy pomocy strzykawki i igły lekarskiej, rozcieńczona szpachlą, chyba że znacie jakis inny fajny sposób?

34564a99950a817em.jpg

Napisano
Na Photobuckecie konto po jakimś czasie pada, a zdjęcia znikają z forów. Chyba, że się zapłaci...

BZDURA kolego, wierutna bzdura

Posiadam konto na Photobucket od pięciu lat. Ani jedno zdjęcie nie zniknęło i nie płaciłem ani grosza.

A w temacie, bardzo ciekawy model. Z przyjemnością się przyjrzę pracom.

Napisano

Podglądam bo ciekawy pojazd

nie mógłbyś wstawiać od razu dużych zdjęć?

Napisano
Na Photobuckecie konto po jakimś czasie pada, a zdjęcia znikają z forów. Chyba, że się zapłaci...

BZDURA kolego, wierutna bzdura

Posiadam konto na Photobucket od pięciu lat. Ani jedno zdjęcie nie zniknęło i nie płaciłem ani grosza.

A w temacie, bardzo ciekawy model. Z przyjemnością się przyjrzę pracom.

Napisano

A więc tak:

Wkleiłem siatki, przy okazji je trochę uszkodziłem: 3d077b023b95c6e8m.jpg

Będe dorabiać przewody paliwowe, jak tu: b27822ca6efc9fbem.jpg

Usunałęm też tą imitację przewodów elektrycznych, i usunałęm otwór w pancerzu na przedniej płycie którego w rzeczywistości nie ma.

I pytanie: Muszą być koniecznie te osłony na te siatki?? Bo szkoda je zasłaniać, chyba że zrobie otwarte? fa67ac3c91760a1fm.jpg

Lamp nie ruszałem i tego pałąku, to nie na moje nerwy , ale za to zrobię osłony na wizjery, które powinny być a ich nie ma: bd2e1f60f591944fm.jpg

A także zajmę sie tyłem i dorobię te brakujące elementy zaznaczone na czerwono: e5227102f830a1dfm.jpg

Na zielono zaznaczyłem chyba babol trumpka, a mianowicie, na zdjeciach widać że tylna płyta wystaje po bokach troszkę, czyli jest ciut szersza od wanny, i to też będę poprawiać.

87e38e519f1e076em.jpg

I ponawiam pytanie, jak najlepiej i najprościej zrobić spawy? Z plastikowym pręcikiem klejem itd już próbowałem, kiepsko mi idzie, jest jakaś inna metoda jeszcze?

EDIT: właśnie zaświtała mi taka mysl aby dać jednak te fartuchy boczne, i nie dawać wszystkich ogniwek, bo ich i tak nie będzie widać, a ogniwka które zostaną wykorzystać do tego:

c81858b6f39d97d6m.jpgA tu fajna scenka:) c346d2e4e4d363bbm.jpg

Tylko że to zwykłe t-62, i nie wiem czy dobrym pomysłem będzie załadowanie tego do wersji M?

Napisano (edytowane)
Kapralu to poczekaj jak przekroczysz limit.

Zobaczysz co się wtedy stanie z twoim kontem.

EEEEE no kurcze nie strasz mnie, tyle fotek mam na forum i miało by to zginąć?? Gizmo, narobiłeś mi smaka na tego teta, Już zaczynam składać kasiorkę i na pewno go sobie sprawię. Aż żal d... ściska że Trumek nie wziął się za T-90 ale może, kto wie.

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

Ok, dorobiłem osłony na wizjery na przedniej płycie, zamontowałem z jednej strony poręcz, z drugiej, zrobiłem z blaszki po browarku, uchwyty do poręczy, przeniosłem zapasowe ogniwko gaski z błotnika na tylna płytę i dorobiłem mocowanie z blaszki, rurki z perfumu i śrubek fototrawionych, dorobiłem te zaznaczone w poprzednim poście duperelki na tylnej płycie. Błotniki na sucho narazie, je na końcu bede wklejać, teraz powalczę z tą nieszczęsna instalacja paliwową i elektryczną.Tylko druciki odpowiednie znajdę.Jak na razie prezentuje się tak, umiejetności moje marne, więc wybaczcie A co do modelu, to spasowanie 7/10, ogólnie na wysokim poziomie, z jednym narazie mnie trumpek ostro wkurzył, a mianowicie na tych zbiornikach 3 na błotniki, bardziej niemógł skopać sposobu ich wtrysku, łaczenie części z wypraskami akurat 0.5mm nad tymi bocznymi szwami Nieźle się nagimnastykowałem żeby to jakos wyszło, a i tak nie jest tak jak powinoo...

5d6fd25a.jpg

543f2d36.jpg

feee8cb9.jpg

9ea8f93b.jpg

8467e4b1.jpg

da0f4f58.jpg

f5ca11b7.jpg

cb74ea46.jpg

To by było na tyle w tym momencie, a i powiększyłem troszke fotki

I nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie dotyczące wykonywania spawów...

Edytowane przez Gość
Napisano

Co do spawów nie pomogę, co do modelu to widać wkład pracy i przyzwoity jej efekt, tylko ten kosz, znasz moje zdanie , to bodajże najgorzej wykonany element przez trumpka w tym pudle, pomyśl jeszcze nad zmianą, przecież i tak dużo już dorabiasz więc

Napisano
Co do spawów nie pomogę, co do modelu to widać wkład pracy i przyzwoity jej efekt, tylko ten kosz, znasz moje zdanie , to bodajże najgorzej wykonany element przez trumpka w tym pudle, pomyśl jeszcze nad zmianą, przecież i tak dużo już dorabiasz więc
Wiem, że jest okropny:) Jak do skali 1/20 pomyśle nad tym jeszcze, z drucika najlepiej? Najlepiej go kleić?

A co do spawów, już próbowałem, ale spróbuje jeszcze raz Może pójdzie, mam jeszcze jakiś klej humbrola i chyba gdzieś revella, szybciej rozpuszcza plastik niz ten którego używam wamodowskiego , to spróbuje nim.Ale dzieki za pomoc

Napisano

Kleje revela i humbrola nie nadają się do tego.Odpuść je sobie.

Tylko Tamiya ze względu na swoje właściwości i rzadkość.Już lepiej spróbuj smarować pręciki nitro.Tylko z umiarem same pręciki.

Napisano
Wiem, że jest okropny:) Jak do skali 1/20 pomyśle nad tym jeszcze, z drucika najlepiej? Najlepiej go kleić?

A co do spawów, już próbowałem, ale spróbuje jeszcze raz Może pójdzie, mam jeszcze jakiś klej humbrola i chyba gdzieś revella, szybciej rozpuszcza plastik niz ten którego używam wamodowskiego , to spróbuje nim.Ale dzieki za pomoc

W pierwszej wersji robiłem z plastiku ale nie bardzo mi to leżało potem wykonywałem z druciku z jakiegoś uzwojenia ok. 0,4 mm. Kleiłem CA, dawaj bardzo mało kleju ewentualnie zmyj nadmiar debonderem.

Tak to powinno wyglądać, jak widzisz duża różnica w elemencie Trumpka

1-8.jpg