Dumo Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Mam mieszane uczucia bo warsztat masz szczerze mówiąc taki sobie ale te ostatnie zdjęcia wyglądają na prawdę dobrze. Cyknij foty na białym tle w wolnym czasie. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Nareszcie jakaś krytyka Wiem, że taki sobie, tak samo modelarz ze mnie taki sobie A fotki na białym tle zrobię oczywiście, tylko niech ktoś mi pomoże z tymi gąskami na wieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Cholercia-fotki jak z "Żołnierza Wolności"!! rewelak jak dla mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Kombinowałem ze stalową liną, z jednej strony jest o co zaczepić ale znów z 2 już nie ma zbytnio o co.. Szkoda, że wcześniej nie podumałeś o tym to byś porobił uchwyty z drutu albo plastikowych pręcików. Teraz faktycznie pozostaje zaczepić te elementy na linie. Tylko trzeba to tak zrobić aby wyglądało na improwizowany montaż i nie zepsuć estetyki modelu. Chociaż z jednej strony jest wyrzutnik granatów dymnych więc tam nie ma miejsca na ogniwa. Z drugiej strony jest kawałek miejsca ale z jednej strony dawać ogniwa to tak ni przypiął ni przyłatał, chyba żeby jeszcze zdjąć ten mały zasobnik. Lepiej by to wyglądało w wersji bez "podków" z przodu wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Podkowy są ok, a gąski z jednej strony, opcja mozliwa, bo widziałem tak na fotkach zamontowane, tylko zostaje opcja zamontowania ich, bedzie ciężko ale już mam pomysł mniej więcej, jutro zrobie jakies fotki z dołożonymi na sucho tymi gąskami. Tylko znów jak zaczepić gąski o line, otworów żadnych tam nie ma, więc bede kombinować z obwiazaniem linami i przepuszczeniem przez to innej liny, trochę skomplikowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 W tej chwili wyglada tak, sorki za jakość, ale światło było słabe: Gąski tylko przyłożone do wieży. Zaczepienie liny już widziałem na jednej fotce, co prawda to był chyba t-55 ale jednak tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Dodaje fotki w lepszej jakości, coś jeszcze dodać? Bo zostały mi jeszcze 3 elementy do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas315 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Jakimi farbami go malowałeś, chodzi mi głównie o kolor podstawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Mateuszku. Model mi się podoba. Tylko kurde ten biały wali po gałach. Sam jestem kiepski w fotografowaniu modeli ale spróbuj uzyskać taki efekt jak Maszynista w tym wątku viewtopic.php?f=87&t=33051&start=75 Szare tło daje moim zdaniem ciekawsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoopa003 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Przeglądam tą relacje już kolejny raz i to nie jest ostatni. Rzeczywiście model wymiata i wzoruje się na nim bo nic lepszego nie znalazłem i nie znajde pewnie. Dołożyłeś duuuużo starań i to widać. Ale... Jest jeden babol który mi się rzucił w oczy. Wersja M (BDD) ma gąski od T-72. Na zdjęciu prawdziwego gdzie wskazujesz babole trumpka i co trzeba zrobic samemu są pokazane gąski od T-72 a Ty dałeś od T55 z ramki A. W ramce E jest zestaw do T-72. To tak ogólnie na przyszłość No i jak pisałem piękny model:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi