Szczekan Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam, Jest to mój pierwszy warsztat na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość, jak i pomoc przy modelu. Na ostrze trafił model B-25 Mitchell Italierii w skali 1:48. Robię go prosto z pudła bez żadnych blaszek i tym podobnych, w grę wchodzi jedynie samoróbka. Pierwsza połówka kadłuba jest skończona, druga dopiero w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 To skoro taki komentarz dajesz to może poprzyj go innymi kolorami? Robiłem go według instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Robiłem go według instrukcji. Dlatego to przemalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Czytaj dokładnie. Pisze, że opinie są podzielone co do wykończenia. Niektórzy mówią ZCY, a inni ZCG. Komorę bombową przemaluję po wykonaniu jej bo nue chcę robić tego na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 A mógłbyś zaznaczyć, którą dokładnie część przemalować na aluminim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Tu daje ci zdjęcie komory bombowej i reszty wnętrza. Uploaded with ImageShack.us Komora jest zaznaczona na czerwono: Uploaded with ImageShack.us Zdjęcia nie są moje i pochodzą one z: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=18509 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Dzięki, jutro zacznę przemalowywanie. Ten kolor w tylnej części kadłuba to wkońcu ZCY, czy ZCG? Bo na tym zdjęciu modelu, które podrzuciłeś to napewno jest ZCG. faktem jest, że przód za ciemnym kolorem pomalowałem. Nie wiem czemu Euro I Dark Green od MM miał być matowy, a wyszedł błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 po instrukcji zgaduje że italierka to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Czy posiada ktoś z was dokumentację z widocznym malowaniem wszystkich urządzeń pokładowych? Nie chodzi mi tylko o przyrządy pilotów, ale także o urządzenia znajdujące się na tyle i środku kadłuba. O ile się nie mylę to urządzenia radiotelegrafisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Zawieszam na jakiś czas warsztat. Wybiłem sobie paluchy i nie da rady nic robić. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Jako, że palce już na swoim miejscu wznawiam warsztat. Czy ma ktoś jakiegoś fajnego walkarounda po B-25C i mógłby dać mi do niego linka? PS Przepraszam za 3 posty pod sobą, niestety nie mogę tamtych już zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjg Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Kilka ciekawych fotek z montażu: http://warwall.ucoz.ru/news/process_sborki_amerikanskogo_bombardirovshhika_b_25/2012-09-06-264 Mam tyeż Squadron/signal publikations z B-25 Mitchell Walk Around. Pozdrawiam Edytowane 6 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 mjg - wielkie dzięki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi